Chardonnay Auslese Organic

Een heel verrassende, licht zoete chardonnay, verleidelijk, heerlijk open, met boter, citrus en honing, peren en abrikozen, met een krachtige smaak, klein zoetje, citrus, vetje, mooie zuren houden hem fris. Licht zoete witte wijn.Prima aperitief, lekker bij een Thaise curry of een pittig Indisch gerecht, ook bij witschimmelkazen.

Proefnotitie

Kleur Medium strogeel.
Geur Verleidelijk, heerlijk open, boter, citrus en honing, peren en abrikozen, weelderig en zoet.
Smaak Krachtige smaak, klein zoetje, citrus, vetje, gemakkelijk door duidelijk zoet, mooie zuren houden hem fris. Licht zoete witte wijn.
Serveertemperatuur 10-12℃
Serveersuggestie Prima aperitief, lekker bij een Thaise curry of een pittig Indisch gerecht, ook bij witschimmelkazen.
Jaar 2019
Land Oostenrijk
Regio Weinviertel
Druif chardonnay

Technische gegevens

Artikelnummer 077330
Wijnhuis Gruber Roschitz
Alcoholpercentage 13.00
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Schroefdop
Barcode Fles 09005634720028
Barcode Doos 09005634100042

Beschrijving

De chardonnay kennen we als een druif waar bijzondere droge witte wijnen van worden gemaakt. Hij staat wereldwijd aangeplant, in navolging van de grote wijnen van de Bourgogne. Maar bij het Weingut Gruber is er voor gekozen van de chardonnay mooie zoete wijnen te maken. Door de Chardonnay laat te plukken krijgen de druiven genoeg suiker om bij de gisting nog wat over te laten, waarmee een heerlijke fruitige, zacht zoete chardonnay wordt gecreëerd. Een gisting op roestvrij staal zorgt voor een wijn met heerlijk fruit en een sappig, open karakter. Een heel verrassende, licht zoete chardonnay, bij uitstek geschikt voor gerechten uit de Aziatische keuken.

Chardonnay Auslese Organic

Login voor de prijs
Chardonnay Auslese Organic is te bestellen in veelvoud van 6
Download Flesafbeelding