Chardonnay Gran Reserva 'Carmen'

In de koele Cassablanca Valley wordt een Chardonnay gemaakt die niet alleen breed en krachtig is, maar ook fris en levendig door de goede zuren van deze streek, mooi afgerond door vanille en toast van de Franse eiken vaten; mooi droog, maar niet te s treng. Lekker bij gerookte schelvis, gebakken vis met botersaus, patrijs, kalkoen, zachte kazen.
Alcohol percentage 13
Volume 0,75
Geur Breed en krachtig, vanille en toast, hazelnoten en amandelen, perzik, mango, weelderig.
Kleur Medium goudgeel.
Smaak Opmerkelijk elegant en subtiel, goede zuren en bitters, mooie lengte, niet overdone, aangenaam citrusfruit, droog maar niet te streng.
Serveren bij Lekker bij gerookte schelvis, gebakken vis met botersaus, patrijs, kalkoen, zachte kazen.
Land Chili
Druif Chardonnay
Regio Casablanca Valley
Jaar 2016
Wijnhuis Carmen
Productbeschrijving
Details
Bij de Gran Reserva wordt alles uit de kast gehaald om een grootse wijn te maken. De druiven voor deze bijzondere Chardonnay zijn afkomstig van oude stokken in de koele Casablanca Valley. Deze staan aangeplant op een ondergrond van klei en leem, idea al voor het maken van Chardonnay van kwaliteit. De druiven staan op niet meer dan 30 kilometer afstand van de koele Pacific. Deze oude stokken hebben een zeer lage opbrengst, die niet meer dan 50 hectoliter per hectare bedraagt, minder dan in de mees te wijngaarden van de Bourgogne. De druiven worden met de hand geplukt en ook nog eens streng geselecteerd voor ze in de kelder de persing ondergaan. Een korte en krachtige oxidatie zorgt vervolgens voor minder bitters in de wijn, zodat hij rijker en romiger van karakter wordt. De wijn wordt in zijn geheel gegist op vaten van Frans eikenhout, maar de appelmelkzuur gisting wordt onderdrukt. Het appelzuur moet de wijn fris houden. Na een rijping op vat van acht maanden is de wijn klaar om gebottel d te worden. Het is een wijn die een perfecte expressie is van het bijzondere terroir van Casablanca Valley, met zijn perfecte mix van klei en leem en zijn afkoeling door wind van zee.