Château des Coccinelles

Château des Coccinelles

Het wijnhuis: Château des Coccinelles

In het hart van de streek Signargues ligt het Chateau des Coccinelles. De streek is rijk aan geschiedenis en tussen de stad van de Pausen (Avignon) en het Romeinse Nîmes bevind zicht de geboorteplaats van de familie Fabre, Domazan. Op het gebied van de Côtes du Rhône, in de buurt van de crus als Châteauneuf en Lirac, heeft de Domain “Coccinelles" een vlekkeloze reputatie opgebouwd.

Een wijnmakerij op klei-kalksteen land bedekt met keien die de wijnen geconcentreerde en fruitige aroma’s geeft. Chateau des Coccinelles produceert biologische wijnen, met behulp van natuurlijke producten. Buiten de verbintenis, de “state of mind” en bereidheid, is het voor hen belangrijk om het land te gebruiken zonder deze te beschadigen. Bij Chateau des Coccinelles oefenen zij de biologische landbouw om natuurlijke hulpbronnen te behouden en evenwicht te houden door het exclusieve gebruik van minerale en biologische producten.

Signargues is gelegen op een voormalige bedding van de Rhône. Er bevindt zich het plateau verankerd op één van de nobelste terroirs van de regio waar de krachtig Mistral waait over een klei en kalksteen bodem bedekt met kiezelstenen.
Deze grond produceert elegante en onderscheiden rode wijnen. La Garrigue, die zeer aanwezig is, zorgt voor heel bijzondere aroma’s van kreupelhout en zwart fruit.

 

2 artikel(en)

per pagina

2 artikel(en)

per pagina