Chateau Musar White 2016

De witte Château Musar heeft een Bordeaux-achtig karakter, dat doet denken aan een gerijpte witte Graves. Hij heeft een mooi gedistingeerd en gerijpt karakter, met boenwas, hazelnoten en kamperfoelie, in de smaak heerlijk honingachtig, met mango, noten, heerlijk exotisch, intens, met een bitter in de finale. Krachtige, droge witte wijn. Een echte eetwijn, lekker bij vis van de grill, wit vlees, inktvis, risotto met groenten.

Proefnotitie

Kleur Helder goudgeel.
Geur Open en krachtig, een mooi gedistingeerd en gerijpt karakter, met boenwas, noten, honing en kamperfoelie.
Smaak Mooi rijp en ontwikkeld in de mond, heerlijk honingachtig en rijk, mango, noten, heerlijk exotisch, intens, met een bitter in de finale. Krachtige, droge witte wijn.
Serveersuggestie Een echte eetwijn, lekker bij vis van de grill, wit vlees, inktvis, risotto met groenten.
Jaar 2017
Land Libanon
Regio Bekaa Valley
Druif obaideh, merwah

Technische gegevens

Artikelnummer 090114
Wijnhuis Musar
Alcoholpercentage 12.50
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Kurk (natuur)
Barcode Fles 5017469179807
Barcode Doos 5017469179838

Beschrijving

De witte Château Musar is een unieke wijn. Hij heeft een Bordeaux-achtig karakter, ondanks het gebruik van eigen, unieke druivenrassen als Obaideh (de lokale variant van Chardonnay) en Merwah, een druif die wel iets weg heeft van Sémillon. Hij doetvooral denken aan een gerijpte witte Graves, door zijn droge, rijke, bijna honingachtige karakter. De druiven worden geoogst van bush vines, met opbrengsten van niet meer dan 10 tot 20 hectoliter per hectare. De wijngaarden liggen deels op grote hoogte, tot 1400 meter, op de hellingen van Mount Lebanon. In combinatie met de perfect rijpe druiven geeft dit de witte wijn een enorme rijkdom en aromatische kracht, uitgebalanceerd door mooie zuren en bitters. De witte wijn ondergaat een rijping op eiken vaten uit de regio Nevers gedurende negen maanden. Vervolgens wordt hij maar liefst zeven jaar op fles bewaard tot hij op de markt wordt gebracht. Dat maakt dit tot een bijzondere witte wijn, met een uniek, mooi gerijpt karakter.

Chateau Musar White 2016

Login voor de prijs
Chateau Musar White 2016 is te bestellen in veelvoud van 1
Download Flesafbeelding