Chenin Blanc 'Glup'

Dit is de eerste Chenin Blanc van Chili, afkomstig uit de Maule-vallei. Minimalistisch gemaakt, zoals dat vroeger werd gedaan. Op amfora gerijpt, 2 maanden met schillen, plus een aantal maanden op de lie. Het resultaat is een prachtige, ronde wijn, met fijne bitters door de schilweking en die onmiskenbare frisheid van Chenin Blanc.

Proefnotitie

Kleur Goudgeel.
Geur Gele appel, marmelade, honing, amandelen en marsepein.
Smaak Een chenin blanc met karakter. Romig en zacht mondgevoel met tegelijkertijd een levendige frisheid en minerale grip.
Serveersuggestie Lekker bij langzaam gegaard buikspek met witte uiencreme. Ook heerlijk bij een tarte tatin van ui.
Jaar 2021
Land Chili
Regio Maule Valley
Druif chenin blanc

Technische gegevens

Artikelnummer 068900
Wijnhuis Longaví
Alcoholpercentage 12.00
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Kurk (natuur)
Barcode Fles 7804444001998
Barcode Doos 17804444001995

Beschrijving

Longaví is een samenwerking tussen twee wijnmakers: David Nieuwoudt uit Zuid-Afrika en Julio Bouchon uit Chili. Ze lappen oude wijnstokken op en blazen vergeten tradities een nieuw leven in. De druiven voor deze Glup Chenin Blanc komen uit Marchigüe-vallei, onderdeel van Maule-vallei, één van de oudste wijnregio's van Chili. De stokken zijn meer dan 100 jaar oud, dat wil zeggen: de onderstokken. De chenin blanc stokken namelijk komen uit Zuid-Afrika, maar zijn geënt op 100 jaar oude pais stokken. Dat bleek een gouden zet, want de stokken groeiden als kool. De bodem bestaat voornamelijk uit vulkanisch gesteente. De druiven worden in de vroege ochtend geplukt om het frisheid te bewaren. Daarna vindt de alcoholische vergisting plaats - met schil en al - in amfora van 700 liter voor een periode van twee maanden. Na de persing rijpt de wijn gedurende zes maanden sur lie, dat wil zeggen: op de gistcellen. Hierdoor wint de wijn aan complixiteit en wordt iets ronder. De wijn wordt niet geklaard en niet gefilterd. Het is niet alleen een prachtige wijn, het is ook nog eens een primeur: dit is de eerste chenin blanc van Chili.

Chenin Blanc 'Glup'

Login voor de prijs
Chenin Blanc 'Glup' is te bestellen in veelvoud van 6
Download Flesafbeelding