Cremant d'Alsace aoc Brut 'Cuvée Prestige Kuehn'

Mooi karaktervol glas mousserende wijn, krachtig en breed, met een fraaie mousse, met rijpe peer en voorjaarsbloemen, milddroog en elegant, sappig, met fijn wit fruit en een zachte finale. Droge mousserende wijn. Heerlijk als aperitief, bij garnalensalade met béarnaise, gerookte zalm op toast, kabeljauwfilet uit de oven.
Awards:
4* (Perswijn)

Proefnotitie

Kleur Bleekgeel met een fijne mousse.
Geur Krachtige geur, licht rokerig en een vleugje citrus, rijpe peer en voorjaarsbloemen.
Smaak Elegant en opwekkend, milddroog en elegant, sappig, met mineraligheid en fijn wit fruit, zachte finale. Droge mousserende wijn.
Serveertemperatuur 06-08℃
Serveersuggestie Heerlijk als aperitief, bij garnalensalade met béarnaise, gerookte zalm op toast, kabeljauwfilet uit de oven.
Land Frankrijk
Regio Elzas
Druif pinot blanc, auxerrois, chardonnay

Technische gegevens

Artikelnummer 041130
Wijnhuis Kuehn
Alcoholpercentage 11.50
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Kurk (mousserend)
Barcode Fles 03593000003357
Barcode Doos 03593009090358

Beschrijving

De Crémant d’Alsace is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een doorslaand succes. Ook Kuehn maakt heerlijke Crémants, die op een klassieke manier worden gemaakt, met een tweede gisting op fles. Het is een fijne mousserende wijn gemaakt van de lokale druif pinot blanc, deze is perfect geschikt is voor het maken van mousserende wijnen. Als de basiswijn op fles is gebracht met gist en suiker om hem zijn belletjes te laten krijgen, dan rijpt de wijn vervolgens 15 tot 18 maanden op fles om hem zachte en kleine belletjes te laten krijgen. Hij is Brut, met een dosage van 13,2 g/l suiker, zodat hij niet extreem droog smaak, maar een fijne mildheid heeft. Het is een mooi karaktervol glas mousserende wijn, krachtig en breed, met eenfraaie mousse.

Cremant d'Alsace aoc Brut 'Cuvée Prestige Kuehn'

Login voor de prijs
Cremant d'Alsace aoc Brut 'Cuvée Prestige Kuehn' is te bestellen in veelvoud van 6
Download Flesafbeelding