Crianza Almansa do 'Marius'

Rijke diep robijrode wijn met krachtige en intense geur van confiture, kersen en pruimen, cassis, kruiden en vanille, blijft mooi fruitig.Machtig en rijk, warm en zwoel, veel peperigheid, zwarte olijven en lengte. Krachtige rode wijn. Heerlijk bij entrecote of stoofvlees.
KleurDiep robijnrood.
GeurKrachtig en intens, confiture, kersen en pruimen, cassis, kruiden en vanille, blijft mooi fruitig.
SmaakMachtig en rijk, stevigheid en room, warm en zwoel, veel peperigheid, zwarte olijven, lengte, stoer. Krachtige rode wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijEntrecote, stoofvlees met rozemarijn, belegen kazen.
Jaar2015
Alcoholpercentage13
LandSpanje
RegioAlmansa
Druifmonastrell, cabernet sauvignon, tempranillo
Volume0,75
Productnummer035527
Crianza Almansa do 'Marius' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Een aantal jaren hebben wij gemeld dat Bodega Piqueras uitsluitend Reserva’s op de markt brengt. Dit moet bijgesteld worden, Piqueras maakt namelijk ook Gran Reserva’s. Het jaar 1986 was in de DO Almansa kwalitaitief goed dat de bodega een Gran Reserva kon en mag maken. Alleen in oogstjaren van uitzonderlijke kwaliteit maakt men een Gran Reserva. De familie Bonete (eigenaren van Piqueras) is de enige producent in de DO Almansa. Het gebrek aan concurrentie heeft er niet toe geleidt dat de producten minder zijn geworden, integendeel, elk jaar blijkt de bodega weer uitstekende wijnen te produceren. De boeren brengen dan ook zonder te morren hun oogst jaarlijks direct naar de bodega. De wijnen van Piqueras zijn Almansa en Almansa is Piqueras.