Edoardo Miroglio

Edoardo Miroglio

Het wijnhuis: Edoardo Miroglio

Omringd door 220 hectare wijngaarden, is de wijnmakerij Edoardo Miroglio een indrukwekkende combinatie van architectuur geïnspireerd uit de oudheid, die met de moderne technologieën voor de productie van wijn natuurlijk met het milieu combineert.

De wijnmakerij is omringd door wijngaarden die zich uitstrekken op de heuvels, een vijver en bebossin zorgen voor uitstekende omstandigheden om druiven te verbouwen. Boven de kelder staat het boetiekhotel Soli Invicto (de onoverwinnelijke zon uit het Italiaans), dat beschikt over 10 uniek ingerichte kamers, wijnproeverij, fijnproeversrestaurant, lobbybar en buitenzwembad, die het wijnproduct versterken en uw welzijn verbeterd. Het ontwerp en de inrichting van het hotel voldoet aan de meest veeleisende klanten.


Edoardo Miroglio wijnmakerij is gespecialiseerd in de productie van kwaliteit witte, rosé en rode wijnen, evenals mousserende wijn (traditionele methode) - wit en rosé, rakia en likeur. In 2013 behaalde Edoardo Miroglio wijnmakerij certificering voor organische wijngaarden (Bouquet, Gewurztraminer, Viognier, Mavrud en Rubin) en begonnen met het produceren van 3 nieuwe biologische wijnen.

Het gebied: Thracian Valley

Gelegen in de regio Thrace, in het dorp Elenovo, ongeveer 15 km van de stad Nova Zagora, wordt de wijnkelder Edoardo Miroglio omringd door wijngaarden, een natuurlijk meer en groene velden, waardoor de ideale omstandigheden zijn voor wijnbouw.

Wijnstokken en wijn waren de belangrijkste bron van handel in het gebied zo lang geleden als in de dagen van de oude Thracianen, met recepten die door de generaties van vader naar zoon overhandigd werden.

De oorsprong van wijnbouw in Thrace (hedendaagse Bulgarije) dateert tot nu toe in de tijd dat de wortels mythologisch zijn: inderdaad ontstond de cultus van Dionysus (Bacchus voor de Romeinen), de god van wijn, extase en vrijheid van zintuigen, in Thrace en werd vervolgens aangenomen in de Griekse pantheon. Wijn was daarom een ​​centraal element in het leven van Thracianen, een soort goddelijke drank waardoor ze extase kon bereiken en met het Goddelijke communiceren. Ze dronken wijn voordat ze in de oorlog gaan, dansen, inspiratie vinden en om van de vrijheid te genieten.

Homer zingt de lof van Thracian wijn - liefhebben door de Achaeans - zo veel als 3000 jaar geleden. Op dat moment was de wijn dik en zoet en verdund met bronwater. Alleen de Thracianen hebben het gewoon netjes gedronken, een gewoonte die door bepaalde Griekse filosofen zoals Plato werd bekritiseerd, die schreef: '' Scythians en Thracians drinken wijn helemaal onverdund en geloven dat het ze goed doen door het over hun kleren te morsen''.

3 artikel(en)

per pagina

3 artikel(en)

per pagina