Fine White Port doc 'Portal'

Rozijnen, amandelen, hazelnoten en abrikozen, een lichte sherrytoon, in de smaak lichtzoet, in balans, met rozijnen, abrikoos, hazelnoten, een goede kracht, waarbij het zoet mooi in balans is met het zuur in de afdronk. Een prima aperitief, lekker bij noten en zachte kazen, met tonic een verfrissende longdrink.

Proefnotitie

Kleur Donkergeel, met wat bruin in de rand
Geur Rozijnen, amandelen, hazelnoten en abrikozen, een lichte sherrytoon
Smaak Lichtzoet, in balans, met rozijnen, abrikoos, hazelnoten, een goede kracht, waarbij het zoet mooi in balans is met het zuur in de afdronk
Serveertemperatuur 12-16℃
Serveersuggestie Een prima aperitief, lekker bij noten en zachte kazen, met tonic een verfrissende longdrink.
Land Portugal
Regio Douro
Druif diverse druivensoorten

Technische gegevens

Artikelnummer 057100
Wijnhuis Portal
Alcoholpercentage 19.50
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Kurk (natuur)
Barcode Fles 05604242130010
Barcode Doos 65604242130012

Beschrijving

Tussen alle rode port, van heel jeugdig tot heel gerijpt, is de witte port een buitenbeentje, een type port dat er altijd een beetje bij lijkt te hangen. Toch blijft het port, al is er bij het maken meer gebruik gemaakt van oxidatie, waarbij de wijn gedurende zijn rijping wordt blootgesteld aan de lucht, omdat het vat niet helemaal wordt bijgevuld. Dat levert een interessante, krachtige en zoete witte wijn op die wel iets weg heeft van een madera, met een geur die doet denken aan noten, die zelfs even wat sherry-achtigs heeft. Door zijn lichtzoete karakter is het een type wijn dat perfect geschikt is als aperitief. Door hem te combineren met wat tonic (1/3 Portal Fine White Port + 2/3 Tonic + 1 schijfje citroen + een paar blokjes ijs) wordt het een heerlijke longdrink.

Fine White Port doc 'Portal'

Login voor de prijs
Fine White Port doc 'Portal' is te bestellen in veelvoud van 1
Download Flesafbeelding