Reserva Tinto Douro doc 'Grainha'

Rode blend in een zeer traditionele stijl uit de Douro. Gastronomische wijn met een volle, complexe smaak. Verfijnde tannines, eikenhout en bosaroma’s.
KleurRobijnrood.
GeurIntense aroma’s van donker fruit, zoals blauwe bessen. Complex met tonen van hout, vanille en kruiden.
SmaakZilte en aardse smaken die aan gesteente doen denken. In de mond veel structuur, de zachte tannines zijn goed afgerond met zwart fruit. Een wijn in balans met een zijdeachtige textuur en een opmerkelijkeconcentratie. Diepe en lange afdronk.
Serveertemperatuur15-18℃
Jaar2016
Alcoholpercentage14
LandPortugal
RegioDouro
Druiftinta roriz, touriga nacional, touriga franca e.a.
Volume0,75
Productnummer057430
Productbeschrijving
Details
Grainha wijnen hebben een verleidelijk bouquet met een goede body. De wijn is enigszins complex, wat voor een perfecte combinatie zorgt met diverse gerechten. Uit de pit van de druif wordt proteïne, geconcentreerde tannine, aromatische extracten, ethanol en lignine gehaald. Dit is van fundamenteel belang om een wijn te creëren met een evenwicht tussen kleur, smaak, body en alcohol. De druivenranken zijn aangeplant in de Douro subregio Cima Corga, de gemiddelde leeftijd van deze druivenranken is boven de 25 jaar. Na de oogst worden de druiven, voor het persen, eerst gesorteerd en ontsteeld. Het sap ondergaat een koude pre-maceratie van 5 dagen. Daarna gaat het sap voor fermentatie in roestvrijstalen vaten voor 8 dagen onder gecontroleerde temperatuur. De wijn krijgt een delicate en zachte tanninestructuur, omdat er vier keer per dag “delastages” plaatsvindt. Rijping vindt gedurende 18 maanden plaats in eikenhouten vaten, voornamelijk van Franse origine. Een wijn om direct te drinken, maar kan zeker nog wel 5 tot 7 jaar mee.