Huerta de Albalá

Huerta de Albalá

Het wijnhuis: Huerta de Albalá

De droom van Vicente Taberner Carsi was om goede Andalusische rode wijn te maken. Het begon eerst met de wil om zijn project uit te voeren en te bewijzen dat dit ook mogelijk was, gevolgd door het onwrikbare verlangen om het te laten gebeuren. Wat de wijnmakers van Huearta Albalá op hun pad houd, gaat niet alleen over het bereiken van het einddoel, maar ook over de levendige ervaringen langs de weg ernaartoe. Dat proef je ook in de wijnen van Huerta de Albalá.

Wijnen die leven, ademen en die de dromen en passie van de wijnmaker uitstralen en om één van de beste rode wijnen van Spanje te kunnen bieden.

Het gebied: Cadíz

Huerta de Albalá is gevestiged in Arcos de la Frontera, 150 meter boven zeeniveau. Een prachtig landgoed dat over 91 hectare rollende heuvels is uitgestrekt. Doordrongen met geschiedenis die minstens dateert van 2000 jaar geleden, toen de Romeinen de visie en vooruitzichten hadden om in dit prachtige en vruchtbare land te vestigen.

De 75 hectare wijngaarden van Huerta de Albalá hebben 225000 wijnstokken die bestaan uit Syrah, Merlot, Cabernet Saugvignon en Tintilla de Rota - de laatste, is een inheemse variëteit. Ze groeien allemaal in een uniek microklimaat dat wordt gecreëerd door het nabijgelegen Bornos reservoir en de Grazalema bergketen, en in een verscheidenheid aan bodemsoorten.

Naast deze wijngaarden die direct aan de wijnmakerij grenzen, heeft Huerta de Albalá nog eens 160 hectare in het wijnbouwgebied Balbaína in Jerez de la Frontera, waar Chardonnay druiven overheersen.

 

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.