Italian Single Malt Whisky 8Y Ltd 02 'Puni Arte'

Arte is de exclusieve en gelimiteerde lijn van Puni Distilleria. Elke editie wordt zorgvuldig geselecteerd door de familie. De oplage is beperkt. Deze Arte 02 zou je een 'double malt' mogen noemen, het is een blend van twee apart gedistilleerde whisky’s. Een bijzondere whisky met een lichte toon van hout, wit fruit en notige nuances. Een fraaie, zeer elegante en rijke whisky.

Proefnotitie

Kleur Goudgeel.
Geur Een lichte toon van hout, wit fruit en notige nuances.
Smaak Droog, kruidig, een hint van tabak en ook weer het witte fruit. De finish is behoorlijk lang en erg aangenaam; wit fruit, droog, de tabak mooi aanwezig en licht zoutig.
Land Italië
Regio Alto Adige
Druif niet van toepassing

Technische gegevens

Artikelnummer 020304
Wijnhuis Puni
Alcoholpercentage 46.00
Inhoud 0,7
Flesafsluiting Kurk (natuur)
Barcode Fles 4260351650378
Barcode Doos 4260351650385

Beschrijving

Puni Arte is exclusieve lijn Italiaanse Malt Whisky's, die in beperkte oplage wordt gemaakt. Elke editie wordt zorgvuldig geselecteerd door de familie Ebensperger. Puni Distilleria wil hiermee de kunst van het maken van Italiaanse whisky's onder de aandacht brengen en het land als whisky-land op de kaart zetten.
Deze editie, de 02, is van het type double malt, een blend van twee apart gedistilleerde whisky's. De eerste whisky is drie jaar gelagerd op ex-Bourbon vaten en heeft daarna vijf jaar een finish gehad op nieuw eiken. De tweede whisky heeft ruim vier jaar op ex-Bourbon vaten gelegen. Deze beide whisky’s zijn daarna geblend tot Arte 02 ltd. Edition. Een bijzondere whisky dus. Puni Arte 02 wordt op 46% alcohol gebotteld. Het hogere alcoholpercentage levert een mooie harmonie op waarin de verschillende nuances goedtot hun recht komen.

Italian Single Malt Whisky 8Y Ltd 02 'Puni Arte'

Login voor de prijs
Italian Single Malt Whisky 8Y Ltd 02 'Puni Arte' is te bestellen in veelvoud van 1
Download Flesafbeelding