Junmai Kimoto Classic 'Daishichi' 720ml

Kimoto Classic is 1 jaar gerijpt in de kelders van Daischichi. Dit resulteert in een Sake met smaken van specerijen en gedroogd fruit. De smaak is intens en heeft ‘umami’ in de finale.

Proefnotitie

Kleur Helder met geeltinten.
Geur Doet denken aan jodium, noten, gedroogd fruit en kastanje.
Smaak Krachtige rijke volle smaak met een subtiele hint van noot, smaakvolle lange afdronk.
Serveertemperatuur Gekoeld of warm - Sake
Serveersuggestie Warm een uitstekende begeleider van gegrilde vleesgerechten zoals Tournedos maar zelfs krachtig genoeg om naadloos combinaties aan te gaan met wild.
Land Japan
Regio Fukushima
Druif niet van toepassing

Technische gegevens

Artikelnummer 089420
Wijnhuis Daishichi
Alcoholpercentage 15.00
Inhoud 0,72
Flesafsluiting Schroefdop
Barcode Fles 04965417142025

Beschrijving

Meer dan enig ander van onze producten, vertegenwoordigt Junmai Kimoto CLASSIC de karakteristieke smaak van Daishichi. Deze junmai kimoto is speciaal gebrouwen voor de ware kenners van sake. Rijk en met een diepe smaak, is hij een jaar lang gerijpt.Kalmerende minerale geuren met romige boventonenproduceren een crescendo van zachte smaken waarin alleelementen met elkaar in harmonie zijn.Hoe te serveren Deze sake kan het best worden genoten op kamertemperatuur (15-20 graden Celsius). Hij is ook heerlijk indien verwarmd. De intense rijkheid en volheid van de smaak maken deze sake de ideale begeleiding van hartige gerechten.Kimoto is de traditionele methode van het maken van de giststarter. Wanneer de gist wordt opgekweekt om in een latere fase in de grote fermentatietank zijn werk te gaan doen, is het belangrijk dat hij niet door andere micro-organismen wordt gehinderd. Daarom wordt tegenwoordig industrieel melkzuur aan de tank waarin hij groeit toegevoegd. Deze zure omgeving houdt alle bacteriën buiten de deur, terwijl de gist zich er juist prettig bij voelt. Bij de Kimoto-methode gebruikt men geen industrieel melkzuur, maar laat men het melkzuur langs natuurlijke weg aanmaken door melkzuurbacteriën die in het water en de koji voorkomen. Dat proces brengen de brouwers op gang door met grote spanen in lage tobben de rijst en koji fijn testampen. Wanneer het natuurlijke melkzuur op sterkte is, wordt de gist toegevoegd. Het is een uniek handmatig procedé dat in totaal een maand vergt. Het resultaat is een zeer sterke gist die voor een krachtigere fermentatie en daardoor een diepere en rijkere smaak van de sake zorgt.

Junmai Kimoto Classic 'Daishichi' 720ml

Login voor de prijs
Junmai Kimoto Classic 'Daishichi' 720ml is te bestellen in veelvoud van 1
Download Flesafbeelding