Cabernet Sauvignon 'Catena Alta'

Cabernet Sauvignon met een uitgesproken zacht en romig karakter, mooi sappig, maar tegelijk heerlijk fris, met goede zuren en een goede afdronk, niet te zwaar, puur drinkplezier. Mooi bij ribeye van de grill, stoofschotel met rundvlees, lichte blauwe kazen.
KleurDiep robijnrood
GeurZachte geur met een aangename kruidigheid, mint, cassis, vanille, kersen, een vleugje leer en sigarenkistjes.
SmaakZachte en romige smaak, mooi sappig, maar tegelijk heerlijk fris, met goede zuren en een goede afdronk, niet te zwaar
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijRibeye van de grill, stoofschotel met rundvlees, lichte blauwe kazen
Jaar2014
Alcoholpercentage14
LandArgentinië
RegioMendoza
Druifcabernet sauvignon
Volume0,75
Productnummer064720
Cabernet Sauvignon 'Catena Alta' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
De politiek van Catena is het apart vergisten en verwerken van de druiven van de verschillende stukken wijngaard van het bedrijf in één wijn, ook al is deze op basis van hetzelfde druivenras gemaakt. Op die manier kan voor elke wijn de ideale mix van wijngaarden en druiven worden gemaakt. Door voor deze Cabernet Sauvignon druiven van verschillende herkomst en hoogte te gebruiken wordt de wijn extra veelzijdig en complex. Er zijn druiven in verwerkt die een strikte selectie zijn van drie wijngaarden. La Pirámide in Agrelo (op 940 meter hoogte, aangeplant in 1982), de Domingo wijngaard in Villa Bastias (op 1080 meter hoogte) en de Nicasia wijngaard, op maar liefst 1500 meter. De eerste druiven komen half maart binnen, en de laatste druiven worden pas eind april geoogst, vergelijkbaar met eind oktober op het noordelijk halfrond, dus na een lange rijpingsperiode. Door een lange gisting en weking op de schillen krijgt de wijn veel diepgang. Een deel van de wijn wordt zelfs op hout vergist. Rijping vindt plaats op Franse vaten, waarvan 80% nieuw, gedurende 18 maanden. Het is een Cabernet Sauvignon met een bijzondere typiciteit van de druif, elegant, levendig en subtiel.