Catena Cabernet 'Appellations Agrelo'

Cabernet-Sauvignon zoals het hoort, Intens en krachtig, met vanille, kruiden en zwarte peper, karaktervol, maar tegelijk mooi zacht in de afdronk. Argentijnse steak van de grill, lamsrollade met rozemarijn, lichte blauwe kazen.
Alcohol percentage 14
Volume 0,75
Geur Intens en krachtig, rijp fruit, met kersen en cassis, krentjes, een hint van peper, ceder, een mooie kruidigheid.
Kleur Diep paarsrood
Smaak Rijke en uitgesproken krachtige smaak, heerlijk intens, vanille, kruiden en zwarte peper, karaktervol, maar tegelijk mooi zacht in de finale.
Serveren bij Argentijnse steak van de grill, lamsrollade met rozemarijn, lichte blauwe kazen.
Land Argentinië
Druif Cabernet Sauvignon
Regio Mendoza
Jaar 2016
Wijnhuis Catena Zapata
Catena Cabernet 'Appellations Agrelo' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Nicolás Catena beschouwt Agrelo als de beste appellation voor wijnen op basis van Cabernet-Sauvignon. De cabernet heeft nu eenmaal wat meer warmte nodig dan de andere druiven, en dat krijgt hij hier, omdat de wijngaarden minder hoog liggen. Agrelo is een onderdeel van het bekende wijngebied Luján de Cuyo. De wijngaarden rondom de beroemde ‘pyramide’ van Catena, waar zich de kelders en proefruimte bevinden, liggen onder andere in deze streek, zo’n 30 kilometer ten zuiden van Mendoza. Catena noemt deze wijngaard dan ook ‘La Pyramide’. De gemiddelde hoogte waarop de wijngaarden van Agrelo liggen, is ongeveer 1000 meter, Argentinië niet extreem hoog. De Cabernet wordt geoogst van dertig jaar oude stokken, aangeplant op een ondergrond die bestaa t uit een mengsel van klei en leem. Na een koude inweking van vijf dagen ondergaan de druiven een lange gisting van bijna vier weken, om de wijn veel diepgang en structuur te geven. Rijping vindt plaats op een mix van Frans en Amerikaans eiken (20% A merikaans), waarvan ongeveer 20% nieuw hout. Het geeft de wijn een heerlijke complexiteit, en een weelderig, breed en intens karakter. Cabernet-Sauvignon op zijn best.