Catena Malbec 'Appellations La Consulta'

Mooi puur glas Malbec, krachtig, soepel en fruitig, met een soepele afdronk. Droge rode wijn. Smaakt heerlijk bij een gekruide lamskotelet, pittige worstjes, belegen kazen.
Alcohol percentage 13
Volume 0,75
Geur Intense geur, krachtig, rijp fruit, bosbessen en kersen, mooi rokerig, breed, vanille, kruiden, mokka.
Kleur Diep paarsrood.
Smaak Vol en peperig, heerlijk rijp en zwoel, intens en geconcentreerd, een fluwelen smaak, levendig door mooie zuren. Droge rode wijn.
Serveren bij Smaakt heerlijk bij een gekruide lamskotelet, pittige worstjes, belegen kazen.
Land Argentinië
Druif Malbec
Regio Mendoza
Jaar 2016
Wijnhuis Catena Zapata
Catena Malbec 'Appellations La Consulta' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Laura Catena, de in San Francisco woonachtige dochter van eigenaar Nicolas Catena, heeft zich geworpen op de terroirexpressie van de Malbecs van Catena. Met veel succes. Wijn voor wijn kun je het verschil proeven in hoogte, bodem en klimaat. De versc hillende wijngaarden in La Consulta, ten zuiden van Mendoza worden in deze wijn gecombineerd tot een heuse ‘Appellation La Consulta’. Don Domingo Catena maakte hier al wijnen in 1902. De wijngaarden hier, zoals de Nicasia-wijngaard en de Angelica-wij ngaard, liggen op een hoogte van bijna 1100 meter. Deze hoogte is perfect voor de malbec. Het betekent temperaturen die overdag oplopen tot rond de 33 graden. Maar in de nacht koelt het flink af, zodat het verschil tussen dag en nacht heel groot is. Dit zorgt voor krachtige aroma’s en een uitgesproken frisheid in de zuren. Dit leidt tot een geweldige expressie van het unieke terroir in de wijn. De opbrengsten zijn laag en de druiven worden met de hand geplukt. Na de gisting rijpt de wijn op eike nhouten vaten, waardoor hij mooi wordt afgerond. Een puur glas Malbec, krachtig, soepel en fruitig.