Catena Zapata Adrianna White Bones 2012

De White Bones is een rijke, volle Chardonnay die toch een knapperige zuurgraad heeft, waardoor het de perfecte begeleider is voor vlezige vis zoals tonijn en zwaardvis, of visgerechten bereid met boter en room.
KleurCitroengeel.
GeurVertoont een verleidelijke melange van appels en peren verweven met steenfruit en vanille.
SmaakDe wijn heeft een volle smaak met een rijk en geconcentreerd mondgevoel. Smaken van rijpe Anjou-peren, appels, kweepeer en abrikozen met een vleugje vanille en fruitigheid. De algehele indruk van de wijn is er een van evenwicht met een heldere, zuivere zu
Serveertemperatuur08-10℃
Serveren bijVlezige vis zoals tonijn en zwaardvis, of visgerechten bereid met boter en room. Probeer deze wijn met een gerecht zoals geroosterde zeeduivel met kardinaalsaus.
Jaar2012
Alcoholpercentage13
LandArgentinië
RegioMendoza
Druifchardonnay
Volume0,75
Productnummer064752
Catena Zapata Adrianna White Bones 2012 kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Al meer dan vier generaties lang heeft de familie Catena wijngaarden geplant in de uitlopers van het Andesgebergte in Mendoza, Argentinië. Nicolás Catena streeft ernaar wijnen te maken die tot de beste in de wereld behoren. Daarvoor identificeert Nicolás de beste wijngaarden en rijen van het landgoed van de Catena familie. De Adrianna-wijngaard bevindt zich op een hoogte van bijna 5.000 meter in het sub district Gualtallary in de regio Tupungato. White bones Chardonnay komt uit geselecteerde rijen binnen Blok 1 van de Adrianna-wijngaard. De naam verwijst naar de grond waar de ranken op zijn geplant. Deze is gelaagd met kalkhoudende afzettingen en kalksteen en gefossiliseerde dierlijke botten - overblijfselen van een rivier die vroeger door de regio liep. Er zijn veel theorieën over waarom de druiven uit deze rijen zo onderscheidend zijn in smaakbeleving. Het kan te maken hebben met de mineralen in de bodem of met de effecten die de kalkhoudende afzettingen hebben op de wortelpenetratie. Op deze extreme hoogte zijn de nachten koel, slechts enkele graden boven het vriespunt, zelfs in de zomer. Het nachtelijke temperatuurverschil ligt tussen 15 en 20 graden. En het zonlicht is intenser vanwege de hoogte.