Catena Zapata Adrianna White Stones 2012

Bij de White Stones draait het voornamelijk om mineraliteit. Dit komt naar voren in de geur en smaak. Ook appels en peren met tonen van vanille zijn kenmerkend voor deze wijn. Een zeer goede begeleider van visgerechten vooral met schaaldieren.
KleurGeel met gouden glinstering
GeurPeren en appels worden begeleid met tonen van vanille, witte bloemen en een steenachtige mineraliteit.
SmaakGebakken rode appels, (kwee)peer met tonen van romige vanille en bakkruiden. De afdronk is knisperend en helder met een mooie mineraliteit.
Serveertemperatuur08-10℃
Serveren bijDeze wijn kan worden gecombineerd met een verscheidenheid aan smaakvolle visgerechten. Vooral met schaaldieren als garnaal, krab en kreeft.
Jaar2012
Alcoholpercentage13
LandArgentinië
RegioMendoza
Druifchardonnay
Volume0,75
Productnummer064750
Catena Zapata Adrianna White Stones 2012 kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Al meer dan vier generaties lang heeft de familie Catena wijngaarden geplant in de uitlopers van het Andesgebergte in Mendoza, Argentinië. Nicolás Catena streeft ernaar wijnen te maken die tot de beste in de wereld behoren. Daarvoor identificeert Nicolás de beste wijngaarden en rijen van het landgoed van de Catena familie. De White Stones Chardonnay komt uit 27 streng geselecteerde rijen binnen Blok 1 van de Adrianna-wijngaard. De naam verwijst naar het terroir waar de wijnstokken zijn geplant. Deze is bedekt met grind - ovale witte stenen. De Adrianna-wijngaard bevindt zich op een hoogte van bijna 5.000 meter in het sub district Gualtallary in de regio Tupungato. De rotsachtige grond voorkomt diepe wortelgroei en zorgt voor ideale drainagevoorwaarden. De bodems zijn voedingsarm waardoor de wijnstokken zich constant in stressomstandigheden bevinden. De koele nachten zorgen voor zeer langzame rijping, optimale zuurretentie en lage opbrengsten.