La Posta Tinto Red Blend

Heerlijke ‘Red blend’, een mix van de lokale druiven Malbec, Bonarda en Syrah, met lekker rijp fruit, cassis, een vleugje munt, vanille, koffie, chocola, fruitig en sappig, opwekkend, vanille, frambozen, een pepertje, rijp en soepel. Krachtige en soepele rode wijn. Mooi bij een carpaccio met Parmezaanse kaas, een varkenskotelet of belegen kazen.
KleurDiep robijnrood.
GeurLekker rijp fruit, cassis, een vleugje munt, vanille, koffie, chocola, rijpe pruimen, vanille.
SmaakFruitig en sappig, opwekkend, vanille, frambozen, een pepertje, een wijn om lekker op te kauwen, rijp en soepel. Krachtige en soepele rode wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijMooi bij een carpaccio met Parmezaanse kaas, een varkenskotelet of belegen kazen.
Jaar2015
Alcoholpercentage13,5
LandArgentinië
RegioMendoza
Druifmalbec, bonarda, syrah
Volume0,75
Productnummer064803
La Posta Tinto Red Blend kan gekocht worden in veelvoud van 12.
Productbeschrijving
Details
Laura Catena –dochter van de befaamde wijnpionier Nicolas Catena- zette de serie La Posta wijnen op om de kleinere wijnboeren van Mendoza een eigen podium te geven, in plaats van een naamloos plekje in de lokale coöperatie. De wijnen zijn La Posta genoemd, naar de typisch lokale kroeg die je hier overal vindt aan de kant van de weg. Een bijzondere serie wijnen van karaktervolle wijnboeren heeft ook een ‘instapwijn’ nodig, een entry-level wijn, als introductie. Dat is deze heerlijke ‘Red blend’, een mix van de lokale druiven Malbec, Bonarda en Syrah. Malbec is ideaal voor het maken van blends, door zijn mooie fruit en rijpe tannine. Bonarda zorgt voor fruit en sap, Syrah voor een fijn pepertje en een lekkere stevigheid. Een vleugje eikenhout completeert deze lekkere wijn. De druiven zijn afkomstig van een wijngaard in de Uco Valley, in La Consulta, van stokken met een leeftijd van 30 jaar oud. 60% werd acht maanden lang gerijpt op gebruikte eiken vaten, gedurende acht maanden. Dat rondt hem mooi af, met behoud van een fijne, lichte stevigheid.