Malbec 'Catena Alta'

Malbec is een paradepaardje van Catena, dit is er een met een krachtig karakter, staat als een huis, met zwarte bessen en vleugje chocola, puur en levendig, ferm, maar een fluwelen afdronk. Smaakt heerlijk bij fazant met groene kool en bloedworst, ribeye van de grill, belegen kazen.
KleurDiep paarsrood
GeurHeerlijk bessen, cassis, puur fruit, wilde bloemen, kaneel, rokerig, met subtiel vanille, mokka, tabak.
SmaakConcentratie en diepgang, zwarte bessen en vleugje chocola, vanille en zwarte peper, puur en levendig, ferm, maar mooi zacht, met een fluwelen finale
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijSmaakt heerlijk bij fazant met kool en bloedworst, ribeye van de grill, belegen kazen
Jaar2015
Alcoholpercentage13,5
LandArgentinië
RegioMendoza
Druifmalbec
Volume0,75
Productnummer064725
Malbec 'Catena Alta' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Net als de druiven voor veel andere wijnen zijn de Malbec-druiven voor de Catena Alta afkomstig van verschillende wijngaarden. Door druiven van verschillende herkomst en hoogte te gebruiken wordt de wijn extra veelzijdig en complex. Er zijn druiven in verwerkt van onder andere de Angélica wijngaard in Lunlunta (op 860 meter hoogte), de La Pirámide wijngaard in Agrelo (op 940 meter hoogte), van de Nicasia wijngaard in Altamira (op 1180 meter hoogte), en van de Adrianna wijngaard in Gualtallary, de hoogste van allemaal, op zo’n 1500 meter. De wijn wordt gemaakt op basis van druiven die zowel in de wijngaard als in de kelder aan een strikte selectie zijn onderworpen. De gisting vindt plaats op een vrij lage temperatuur (maximaal 27° C), waardoor hij een meer uitgesproken fruitkarakter krijgt. Een rijping op vaten van Frans eikenhout gedurende 18 maanden geeft ‘m een prachtige verfijning en rondeur. Een schoolvoorbeeld van een prachtige Malbec, het handelsmerk van Nicolas Catena.