Malbec 'Catena Zapata Argentino' 2013

Malbec van twee hoge wijngaarden, die zorgen voor kracht en frisheid, pure verleiding, met pruimen en kersen, een smaak met een zacht en soepel karakter, milde kruidigheid, bittere chocola. Geniet bij steak tartare met truffelmayonaise, chorizo worstjes, belegen kazen.
KleurDiep paarsrood
GeurPure verleiding in de geur, pruimen en kersen, laurier en tabak, grafiet, potlood, chocola.
SmaakZacht, breed en kruidig, een smaak met een soepel karakter, milde kruidigheid, bittere chocola en zwarte kersen, levendig en puur.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijSteak tartare met truffelmayonaise, chorizo worstjes, belegen kazen.
Jaar2013
Alcoholpercentage14
LandArgentinië
RegioMendoza
Druifmalbec
Volume0,75
Productnummer064745
Malbec 'Catena Zapata Argentino' 2013 kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
De rijping op nieuwe Franse eiken vaten duurt achttien maanden. Een deel van de vaten wordt tijdens de rijping vervangen door weer nieuwe vaten. Het is een wijn die laat zien waar de malbec op hoogte voor De Adrianne wijngaard geeft de wijn zijn elegantie en frisheid, Nicasia geeft hem zijn kracht en rijpheid. Een ideale blend dus. Het wijnmaken is hetzelfde als bij de single vineyard wijnen. Gisting vindt plaats op deels houten vaten van 225 liter en deels op vaten van 500 liter.Met de Malbec ‘Argentino’ worden de eigenschappen van twee grote historische wijngaarden perfect gecombineerd. De druiven zijn afkomstig van de Adrianna wijngaard, op zo’n 1500 meter, en de Nicasia wijngaard, op een hoogte van tegen de 1200 meter. staat: een toonbeeld van puur, rijp fruit en een grote kracht. De wijn blinkt uit door zijn rijpe fruit en door zijn balans, de combinatie van opwekkende zuren met heerlijk rijp fruit en intensiteit. Prachtige Malbec, ook weer een van de visitekaartjes van Catena.