Malbec 'Catena Zapata Nicasia' 2014

De Nicasia wijngaard ligt iets lager dan de Adrianna wijngaard, zodat het fruit mooi donker en rijp van karakter is, fluwelig, indrukwekkend, een wijn met persoonlijkheid, stevig in de mond, maar tegelijk mooi afgerond. Mooi bij eendenborst met bessensaus, entrecote van de grill, belegen kazen.
KleurDiep paarsrood
GeurPrachtig rijp fruit, cassis en pruimen, zwarte bessen, ceder en vanille, met een aangenaam vleugje chocola
SmaakVol en peperig, een uitgesproken kruidigheid, fluwelig, indrukwekkend, een wijn met veel persoonlijkheid, fris, lekker stevig in de mond, maar tegelijk mooi afgerond.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijMooi bij eendenborst met bessensaus, entrecote van de grill, belegen kazen
Jaar2014
Alcoholpercentage14
LandArgentinië
RegioMendoza
Druifmalbec
Volume0,75
Productnummer064735
Malbec 'Catena Zapata Nicasia' 2014 kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Net als de Malbec van de Adrianna wijngaard is dit een van de paradepaardjes van Catena Zapata, gemaakt op basis van de oude stokken Malbec, in dit geval uit de hooggelegen Nicasia wijngaard. Ook hier gaat het om een van de producten van het bijzondere programma van Laura Catena, om van de mooiste hoge wijngaarden van het familiedomein aparte wijnen te maken. Voor deze wijn worden druiven gebruikt uit de Nicasia wijngaard, van een perceel op 1180 meter hoogte. Door de hoogte hangen de druiven lang aan de stokken en krijgen ze veel smaak, een combinatie van rijp fruit en frisheid. De laatste druiven worden pas begin mei binnengehaald. Gisting vindt plaats op deels houten vaten van 225 liter en deels op tanks van 500 liter. De rijping op nieuwe Franse eiken vaten duurt achttien maanden. Een deel van de vaten wordt tijdens de rijping vervangen door weer nieuwe vaten. Het is een wijn die laat zien waar de Malbec op hoogte voor staat: een toonbeeld van puur, rijp fruit en een grote kracht. Geweldig.