Malbec La Posta 'Fazzio'

Door de hoge ligging van de wijngaard is het een heerlijke intense Malbec. Hij heeft geconcentreerd zwart fruit, met vanille, toast, balsamico, de smaak is rijp en peperig , krachtig en intens, met goede zuren door de hoogte. Krachtige en intense rode wijn. Lekker bij merguez-worstjes, ribeye van de grill, lamsrollade met rozemarijn, belegen kazen.
KleurDiep kersenrood.
GeurGeconcentreerd zwart fruit, pruimen en kersen, vanille, toast, balsamico, verleidelijk en breed.
SmaakRijp en peperig , krachtig en intens, lichte stevigheid, maar blijft mooi rijp, met goede zuren door de hoogte. Krachtige en intense rode wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijLekker bij merguez-worstjes, ribeye van de grill, lamsrollade met rozemarijn, belegen kazen.
Jaar2017
Alcoholpercentage13
LandArgentinië
RegioMendoza
Druifmalbec
Volume0,75
Productnummer064820
Productbeschrijving
Details
Laura Catena –dochter van de befaamde wijnpionier Nicolas Catena- zette de serie La Posta wijnen op om de kleinere wijnboeren van Mendoza een eigen podium te geven, in plaats van een naamloos plekje in de lokale coöperatie. De wijnen zijn La Posta genoemd naar de typisch lokale kroeg die je hier overal vindt aan de kant van de weg. De grootvader van Domingo Fazzio emigreerde in 1917 naar Argentinië. Zijn zoon kocht 15 hectare in Tupungato voor wijnbouw. Domingo zelf kocht in 2005 een wijngaard van 100 hectare. Hij noemde hem ‘El Nuño Francisco’ om zijn vader te eren. De wijngaard ligt ideaal, op 1100 meter hoogte, aan de Tunas rivier, waaruit het irrigatiewater komt. Door de hoge ligging van de wijngaard is het een heerlijke intense malbec. Hij rijpt een jaar in eiken vaten, waarvan 15% nieuw, en de rest gebruikt. Dat rondt deze wijn prachtig af, en levert een heerlijke, gulle en complexe rode wijn op.