Malbec 'Mundus Bacillus Terrae' 2013

Dit is een prachtige Malbec met een complexe reeks smaken die variëren van pruimen, zoete kruiden tot nootmuskaat en kruidnagel. Het midden van het gehemelte wordt geheven en fris ondanks dat het vol van kracht is, geconcentreerd en intens met ronde tannines op de afdronk. Een wijn om te rijpen en zijn evolutie te volgen.
GeurVerse kruiden en zwarte kersen doorspekt met subtiele sinaasappelschil en delicate mineraliteit.
SmaakVariërend van pruimen, zoete kruiden tot nootmuskaat en kruidnagel. Volle en krachtige wijn. Geconcentreerde, intense, fluwelige tanines.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijEen lamsrack van de grill, chorizo worstjes of een ander mooi stuk vlees. Ook heerlijk bij belegen kazen.
Jaar2013
Alcoholpercentage14
LandArgentinië
RegioMendoza
Druifmalbec
Volume0,75
Productnummer064765
Malbec 'Mundus Bacillus Terrae' 2013 kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
De Adrianna Vineyard, vernoemd naar de jongste dochter van Nicolás Catena Zapata, bevindt zich op bijna 5.000 meter hoogte in Mendoza. De gronden in dit 1,4 hectare grote perceel zijn bezaaid met kalksteen en mariene afzettingen die de regio miljoenen jaren geleden bedekte. De kalksteenlagen zijn goed gedraineerd en bijzonder rijk aan rhizobacteriën. Dit micro-organismen helpt de wijnstokwortels weerstand te bieden aan stress en voedingsstoffen te absorberen. Vandaar dat de naam van de wijn "mundus bacillus terrae" heet want dit staat voor "elegante microben van de aarde".
De fermentatie van de wijn vindt plaats bij een maximum temperatuur tussen de 25 en 30° C, gedurende 16 dagen in vaten van 225 liter en 500 liter van Frans eikenhout, die voorzien zijn van rolfermentoren. De maceratie duurt zo’n 8 a 13 dagen.is gebruik gemaakt van wilde gistcellen. Als de wijn klaar is voor het rijpen gaat het sap voor 24 maanden in houten vaten. Het type eik is bepaald volgens de vintage-kenmerken. In dit geval is er gekozen voor Frans eiken. Voor de gisting wordt gebruik gemaakt van wilde gistcellen. De wijn rijpt 24 maanden in Franse eikenhouten vaten. Per vintage wordt de toasting van de houten vaten bepaald, afhankelijk van de eigenschappen van het oogstjaar.