Malbec 'River Stones' 2013

De River Stones is gemaakt van een blend die krachtig maar tegelijkertijd elegant is. Geur van bloemen en fruit. Een vleugje mineraliteit in de smaak met een mooie kruidigheid. Je proeft dat de wijn is gemaakt met precisie en focus. De wijn is namelijk harmonieus en draait om finesse.
River Stones 2016 heeft de uitzonderlijke hoge score van 100 punten gekregen van Robert Parker. River Stones 2017 kreeg dezelfde score van 100 punten van James Suckling. Beide jaargangen zijn op dit moment nog niet beschikbaar, maar ook de huidige jaargang 2013 is zeer positief beoordeeld door wijncritici. Zie hier de punten gegeven aan jaargang 2013.
98 punten - The Wine Advocate
96 punten - James Suckling
94+ punten - Vinous
94 punten - Descorchados
GeurAroma's van bloemen en rood fruit, tabak en vanille.
SmaakKrachtige blend maar elegant. De wijn is harmonieus en je proeft dat hij met finesse is gemaakt.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijKrachtige vleesgerechten. Geweldig bij een goede barbecue met bijvoorbeeld gegrilde ossenhaas. Ook wildgerechten zoals wild zwijn en hertenfilet gaan goed met deze wijn.
Jaar2013
Alcoholpercentage14
LandArgentinië
RegioMendoza
Druifmalbec
Volume0,75
Productnummer064760
Malbec 'River Stones' 2013 kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Deze cuvée dankt zijn naam aan een klein perceel van de Adrianna-wijngaard, dat volledig bedekt is met ovale witte stenen en is aangeplant op de plaats van een oude rivierbedding. De overvloedige stenen zorgen voor optimale drainage en beschermen tegen extreme temperaturen. De stenen absorberen overdag de warmte en geven de warmte weer af in de nachten. Ook functioneren ze overdag als verkoeling na een zeer koude nacht. Wijnen gemaakt van de Malbec druif aangeplant op een steenachtige bodem zijn over het algemeen extreem aromatisch, rijk en luxueus, net als de River Stones Malbec van Adrianna. Deze wijn kan jong of oud na rijping gedronken worden. De gisting vindt plaats op houten vaten van 225 liter eikenhouten vaten en 500 liter Franse eiken voor 8 dagen. De maximale gisting temperatuur tijdens de vergisting ligt tussen de 25-30° C en de maceratie vindt gedurende 15 dagen plaats. De wijn rijpt 24 maanden in eikenhouten vaten.