Nicolas Catena Zapata Tinto 2013

Een mooie blend van Cabernet en Malbec, waarbij de kracht van de Cabernet en frisheid van de Malbec zijn gesmeed tot een toonbeeld van elegantie en rijp fruit, met lengte en balans. Mooi bij een rundercarpaccio met Parmezaanse kaas, lamsrack van de van de grill, belegen kazen.
KleurDiep robijnrood
GeurBijzonder mooi rijp fruit, bramen, cassis, een vleugje munt, rijpe pruimen, zacht en verleidelijk, met heerlijk vanille.
SmaakWeelderig, puur en verleidelijk, romig en breed, kracht van de Cabernet en frisheid van de Malbec gesmeed tot een toonbeeld van elegantie en rijp fruit.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijMooi bij een rundercarpaccio met Parmezaanse kaas, lamsrack van de grill, belegen kazen.
Jaar2013
Alcoholpercentage14
LandArgentinië
RegioMendoza
Druifcabernet sauvignon, malbec
Volume0,75
Productnummer064742
Nicolas Catena Zapata Tinto 2013 kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Volgens kenners zullen ook in Argentinië wijnen die een blend zijn van verschillende druiven steeds meer aan belang winnen. Door het maken van goede blends versterken de positieve eigenschappen van de verschillende druiven elkaar, met als resultaat een wijn met meer complexiteit. Deze rode blend is daar een goed voorbeeld van. Hij is gemaakt op basis van een selectie van de beste Cabernet Sauvignon en Malbec in de wijngaarden van Catena Zapata. De eerste wijn van deze serie werd gemaakt in 1997. Deze wijn wordt alleen gemaakt in zeer goede jaargangen, op basis van een wisselende samenstelling Cabernet Sauvignon en Malbec. De opbrengsten bedragen maximaal 35 hectoliter per hectare, meestal minder. De gisting van de druiven vindt plaats volgens de meest moderne technieken. Deels in open vaten van 225 liter, deels in tanks van 500 liter, met handmatige ‘pigeage’, het breken van de kap van gistende schillen. Rijping vindt plaats op 100% nieuw Frans eiken, gedurende 26 maanden. Een bijzondere wijn, machtig en breed, fijn en complex.