Bianco Melissa doc 'Asylia'

Fijn en fruitig glas wit, met kweepeer en kiwi, exotisch, peer en perzik, verleidelijk, zacht en lichtvoetig, klein zoetje, rinse zuren, sappig en ongecompliceerd, goede levendigheid. Lichtvoetige, mild droge witte wijn. Lekker als aperitief, bij mosselen met groene kruiden, kipsalade, zachte witschimmelkazen.
KleurHelder strogeel.
GeurHeerlijk in zijn fruit, met kweepeer en kiwi, exotisch, peer en perzik, geurig en verleidelijk.
SmaakZacht en lichtvoetig, klein zoetje, heerlijk sappig en ongecompliceerd, met aangename zuren voor de levendigheid. Lichtvoetige, milddroge witte wijn.
Serveertemperatuur08-10℃
Serveren bijLekker als aperitief, bij mosselen met groene kruiden, kipsalade, zachte witschimmelkazen.
Jaar2015
Alcoholpercentage12,4
LandItalië
RegioCalabria
Druifgreco
Volume0,75
Productnummer013627
Bianco Melissa doc 'Asylia' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De afgelopen jaren heeft de DOC Melissa zich ontplooid als de tweede belangrijke wijnstreek van Calabrië, na Cirò. Melissa bevindt zich direct ten zuiden van Cirò, eveneens aan de kust van Ionische Zee. 90% van de productie van Melissa is rood, dus de witte versie is hier een vrij zeldzame wijn. Librandi maakt deze wijn op basis van de greco-druif, als een fruitige en vrij lichtvoetig glas wit. Greco heeft zijn sporen verdiend in de bijzondere witte wijnen in Campania. De druiven staan aangeplant op een mooie arme ondergrond van kalksteen en klei. Hij ondergaat een gisting op roestvrij staal, op lage temperatuur. Dat zorgt voor een fijn en fruitig glas wit.