Cabernet Sauvignon Founders Block 'Katnook'

Intense geur, bosbessen, kersen, zwarte bessen, mint en eucalyptus, warm en peperig, vanille, heerlijk complex, met een rijke en brede smaak, stevig, cassis en pruimen, vanille, toast, vol en tegelijk mooi soepel, breed, confituren, lengte, heerlijke tannines. Perfect bij ribeye van de grill, lamsvlees op Provençaalse wijze, kwartels, lichte blauwe kazen.
KleurDiep robijnrood.
GeurIntense geur, bosbessen, kersen, zwarte bessen, mint en eucalyptus, warm en peperig, vanille, heerlijk complex.
SmaakRijke en brede smaak, stevigf, cassis en pruimen, vanille, toast, vol en tegelijk mooi soepel en breed, confiture, lengte met heerlijke tannines
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijRibeye van de gril, lamsvlees op Provencaalse wijze, kwartels, lichte blauwe kazen.
Jaar2016
Alcoholpercentage13,5
LandAustralië
RegioCoonawarra, South Australia
Druifcabernet sauvignon
Volume0,75
Productnummer080557
Cabernet Sauvignon Founders Block 'Katnook' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De wijnen van het Founder's Block ontlenen hun naam aan de originele wijngaard van John Riddoch, de feitelijke grondlegger van Coonawarra als wijnstreek. Riddoch richtte de Coonawarra Fruit Colony op in 1890, op zijn landgoed "Katnook", waarmee de geboorte van een van Australiës belangrijkste wijngebieden een feit was. Op de ondergrond van de bijzondere rode aarde, de terra rossa, doet vooral de Cabernet-Sauvignon het uitstekend. De Cabernet-Sauvignon is de klassieke druif van Bordeaux, maar hier in Coonawarra krijgt hij een ander karakter, met een bijzondere diepte en intensiteit. De late oogst, meestal in april, maar soms zelfs tot eind mei, draagt bij aan het krachtige en tegelijk frisse karakter van de wijn. Hij rijpt 12 maanden op voornamelijk Amerikaans eikenhout. Een bijzondere wijn, en zeer karakteristiek voor dit bijzondere wijngebied, met een van de mooiste terroirs van Australië.