Cabernet Sauvignon 'Katnook'

Vol, intens en krachtig in de geur, veel bessenfruit, kersen, peperig, mooi stevig in de smaak, Cabernet, veel rijpe tannines, wat stugheid, maar goed afgerond. Een wijn voor bij stevige gerechten, rood vlees van de gril, entrecote, belegen kazen, ze lfs bij lichtere blauwaderige kazen –zoals gorgonzola.
Alcohol percentage 13,5
Volume 0,75
Geur Vol, intens en krachtig, veel bessenfruit, kersen, peperig.
Kleur Helder robijnrood.
Smaak Stevig in de smaak, mooi cabernet, veel rijpe tannines, wat stugheid, maar goed afgerond.
Serveren bij Een wijn voor bij stevige gerechten, rood vlees van de gril, entrecote, belegen kazen, zelfs bij lichtere blauwaderige kazen -zoals gorgonzola.
Land Australië
Druif Cabernet Sauvignon
Regio Coonawarra, South Australia
Jaar 2014
Wijnhuis Katnook
Cabernet Sauvignon 'Katnook' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Net als de collega-Bordeaux-druif Merlot doet de Cabernet-Sauvignon het in deze streek meer dan voortreffelijk. Een belangrijke factor in de rijping van de Cabernet is het naar verhouding vrij koele najaar, in de maanden maart en april. De temperatur en zijn dan al wat gedaald, en met name de nachten krijgen een wat frisser karakter. Dat zijn de momenten waarop de Cabernet zijn mooie cassisfruit opbouwt. De Cabernet wordt ook geoogst als laatste van de blauwe druiven, om hem perfect rijp te krijg en. De laatste druiven komen meestal pas begin mei binnen. Daarmee ontstaat een krachtige wijn, die liefst 20 maanden te rijpen wordt gelegd op Franse eikenhouten vaten, aangevuld met een kleine hoeveelheid Amerikaanse. Jaarlijks wordt 40% van de vat en vernieuwd.