Chardonnay 'Deakin'

Mooi breed in de geur, met wat citrusfruit, ondersteund door wat vanille van het eiken en rijpe tonen van karamel en perzik; de smaak is heerlijk vol en krachtig, met een inzet van rijp fruit, zacht en breed in de mond, mooi ondersteund door het hout , met een lange afdronk waarin de frisse zuren niet ontbreken. Doet het uitstekend bij kip, visgerechten of lichte pastagerechten.
Alcohol percentage 13,5
Volume 0,75
Geur Mooie volle geur, met wat citrusfruit, vanille en rijpe tonen van karamel en perzik.
Kleur Bleek strogeel
Smaak Volle en krachtige witte wijn met rijp wit en geel fruit. Heerlijk sappig en fris door tonen van citrus eneen zacht vleugje vanillle
Serveren bij Doet het uitstekend bij kip, visgerechten of lichte pastagerechten.
Land Australië
Druif Chardonnay
Regio Red Cliffs, Victoria
Jaar 2018
Wijnhuis Deakin Estate
Chardonnay 'Deakin' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Voor het maken van de Chardonnay is bewust gekozen voor druiven van verschillende wijngaarden, die op verschillende tijdstippen rijp waren. De druiven werden binnengehaald gedurende een periode van in totaal drie tot vier weken, gedurende vrijwel de gehele maand februari. Dat leverde druiven op in uiteenlopende stadia van rijpheid. Zo kreeg de wijn aan de ene kant mooie frisse elementen en aan de andere kant mooi rijp fruit. Ook de gisting vond apart plaats, om ook daarin variatie te kunnen aanb rengen. Zo gistte een deel van de druiven in contact met eikenhout. Uiteindelijk werden alle verschillende cuvées samengebracht tot een wijn met complexiteit, breedte en heerlijke aroma’s van hout en exotisch fruit.