Chardonnay 'Katnook'

Deze krachtige Chardonnay uit Coonawarra heeft een exotische maar verfijnde geur. In de smaak is de wijn rijk en spannend door het vleugje limoen in de afdronk. Heerlijk bij gebakken en gegrilde vis of salade.
Alcohol percentage 14
Volume 0,75
Geur Aantrekkelijke fruitaroma's van witte perzik en citrus gekenmerkd door vanille en licht geroosterde nootachtige tonen.
Kleur Licht goud met groene tinten.
Smaak Een rijkelijk gelaagd smakenpalet van steenfruitaroma's met hints van meloen. Subtiel vanille door het rijpen op houten vaten.
Serveren bij Zalm met een mosterd-dillesaus, gebraden kip of een romige pasta carbonara.
Land Australië
Druif Chardonnay
Regio Coonawarra, South Australia
Jaar 2016
Wijnhuis Katnook
Chardonnay 'Katnook' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
De Chardonnay wijnen uit Coonawarra staan bekend om hun rijke en uitgesproken krachtige karakter. De druiven voor deze Chardonnay worden geplukt als ze heel rijp zijn, met een klassieke Coonawarra als resultaat. De wijn krijgt veel complexiteit door een gisting op eiken vaten van Franse origine en een rijping op de lie, de dode gistcellen, die de wijn extra rijkdom en volheid geeft. Een prachtig product, met veel overtuiging. Deze Chardonnay werd gefermenteerd en gerijpt in eiken vaten gedurende 14 maanden in 64% Frans (44% nieuw) en 36% Amerikaans ouder eiken, waardoor complexiteit, textuur en soepelheid werden toegevoegd.