Merlot 'Deakin'

Een krachtige geur met veel kruidigheid, laurier, paddenstoelen, ondersteund door een aangenaam vleugje eiken. De smaak is mooi vol en rijk, heerlijk romig, met mooi fruit –kersen, pruimen- en een fraaie houttoon, die het fruit absoluut niet overheerst; eindigt met rijpe en zachte tannines. Een wijn die uitstekend is te combineren met stoofschotels, gevogelte, rood vlees van de grill, pastagerechten en zachte kazen.
KleurHelder robijnrood.
GeurEen krachtige geur met veel kruidigheid, laurier, paddenstoelen, ondersteund door een aangenaam vleugje eiken.
SmaakEen mooie volle en rijke smaak, heerlijk romig, met mooi fruit -kersen, pruimen- en een fraaie houttoon, die het fruit absoluut niet overheerst; eindigt met rijpe en zachte tannines.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijUitstekend te combineren met stoofschotels, gevogelte, rood vlees van de grill, pastagerechten en zachte kazen.
Jaar2018
Alcoholpercentage13,5
LandAustralië
RegioRed Cliffs, Victoria
Druifmerlot
Volume0,75
Productnummer080530
Productbeschrijving
Details
Bij de Merlot werd gewacht met oogsten tot het moment dat de druiven optimaal rijp waren. Dat leverde een krachtige en volle wijn op, met het karakter van heerlijk rijp fruit. Door regelmatig overpompen van de gistende wijn over de schillen werd gezorgd voor wijn met een zo diep mogelijke kleur en zo intens mogelijke smaak. Een wijn met karakter en klasse, die kracht combineert met een verrassende finesse.