Moscato 'Deakin'

Een heerlijke druivige geur, open, wilde voorjaarsbloemen, lekker muskaat, een vleugje groene appel, elegant, verleidelijk en fris, met een lekkere zoete aanzet en een aangename tinteling, verse druiven, een elegante, aangenaam zoete muskaatwijn, met lekker sap en vers fruit, maar ook frisse zuren na. Prima aperitief, leuk te combineren met vers fruit, fruitsalade of een lichte appeltaart.
KleurBleekgeel.
GeurEen heerlijke druivige geur, open, wilde voorjaarsbloemen, lekker muskaat, een vleugje groene appel, elegant, verleidelijk en fris.
SmaakLekkere zoete aanzet, met een aangename tinteling, verse druiven, een elegante, aangenaam zoete muskaatwijn, met lekker sap en vers fruit, maar ook frisse zuren na.
Serveertemperatuur08-10℃
Serveren bijPrima aperitief, leuk te combineren met vers fruit, fruitsalade of een lichte appeltaart.
Jaar2018
Alcoholpercentage6
LandAustralië
RegioRed Cliffs, Victoria
Druifmoscato
Volume0,75
Productnummer080525
Moscato 'Deakin' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
In Italië wordt een enorme hoeveelheid wijn gemaakt op basis van de Moscato. Wijnen die populair zin door hun druivige karakter en het aangename zoetje. De licht zoete smaak past perfect bij het fruitige karakter van deze druif, die altijd naar versgeplukte druiven ruikt. Het geheim van deze wijnen is een korte gisting. Op die manier krijg je een wijn met weinig alcohol, en met wat restzoet van het overgebleven suiker. De druiven worden vroeg geplukt, eind januari, om te zorgen dat de wijn naast het aangename zoet ook lekkere frisse zuren krijgt. Het fruit wordt perfect bewaard door een gisting op roestvrij stalen vaten. Zo komt er een wijn in de fles waarbij je je waant in Italië, puur, fris en verleidelijk. Hij wordt gebotteld met een klein belletje, om hem extra fris te houden.