Sauvignon Blanc 'Deakin'

Zachte en open smaak, meloen, zacht fruit, smaakvol, met een fris en levendig zuurtje na. Spetterend tropisch fruit, een rijpe stijl Sauvignon met perzik en abrikoos, een vleugje grassigheid ook, heerlijk geurig. Spetterend tropisch fruit, een rijpe stijl Sauvignon met perzik en abrikoos, een vleugje grassigheid ook, heerlijk geurig.
KleurBleek strogeel
GeurSpetterend tropisch fruit, een rijpe stijl Sauvignon met perzik en abrikoos, een vleugje grassigheid ook, heerlijk geurig.
SmaakZachte en open smaak, meloen, zacht fruit, smaakvol, met een fris en levendig zuurtje na.
Serveertemperatuur08-10℃
Serveren bijPrima als aperitief, maar ook mooi bij vis, zoals een sole meunière, mosselen met een zelfgemaakte knoflookmayonaise
Jaar2018
Alcoholpercentage12,5
LandAustralië
RegioRed Cliffs, Victoria
Druifsauvignon blanc
Volume0,75
Productnummer080536
Productbeschrijving
Details
De wijngaarden van Deakin Estate liggen in de buurt van Mildura in het noordwesten van Victoria. Hier waait de Machtige Murray River over het land en brengt het leven naar de regio en naar de wijnstokken. Rijke, vruchtbare bodems en een warm, zonnig klimaat zorgen ook voor een perfecte omgeving voor het kweken van kwaliteitsfruit en om deze heerlijke wijnen te maken.Tijdens het vinificatieproces vind een koele verwerking en fermentatie plaats waar door de delicate aroma's in het sap worden bewaard. Aromatische gisten worden gebruikt om het beste uit de variëteit te halen en tegelijkertijd een beetje complexiteittoe te voegen.