Shiraz 'Deakin'

Een mooie rijpe geur, met pruimen, kruiden, drop, een mooie peperigheid, ondersteund door wat aangenaam eikenhout. Heerlijk rijk en rijp fruit in de smaak, pruimen, confituren, weer een lekker vleugje peperigheid in combinatie met fraai in de smaak v erweven hout; de tannines zijn mooi zacht en van een uitstekende kwaliteit. Drink hem bij Entrecote of T-bonesteak van de gril, belegen kazen, lamsvlees.
Alcohol percentage 13,5
Volume 0,75
Geur Een mooie rijpe geur, met pruimen, kruiden, drop, een mooie peperigheid, ondersteund door wat aangenaam eikenhout.
Kleur Diep granaatrood.
Smaak Heerlijk rijk en rijp fruit, pruimen, confiture, weer een lekker vleugje peperigheid in combinatie met fraai in de smaak verweven hout; de tannines zijn mooi zacht en van een uitstekende kwaliteit.
Serveren bij Entrecote of T-bonesteak van de gril, belegen kazen, lamsvlees.
Land Australië
Druif Shiraz
Regio Red Cliffs, Victoria
Jaar 2017
Wijnhuis Deakin Estate
Shiraz 'Deakin' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Net als de Merlot wordt de Shiraz geplukt op het moment van optimale rijpheid. Dat levert een wijn op die barst van het fruit, in combinatie met de bekende kruidigheid van de Shiraz, met laurier en zelfs een vleugje drop. De wijn gistte een week op d e schillen om hem zijn mooie rijpe tannines en diepe kleur te geven. Om de Shiraz mooi af te ronden werd er nog een klein scheutje Merlot aan toegevoegd en een drup Cabernet-Sauvignon. Het resultaat is een wijn die de kruidige elementen van de Shiraz mooi weet te verenigen met het smakelijke confituren -achtige fruit.