Shiraz Founders Block 'Katnook'

Veel zoet fruit in de geur, met aangenaam confituren en een vleugje chocola, mooi ondersteund door heerlijk exotisch hout, in de smaak een vleugje mint, eucalyptus, zoet fruit, kruiden en confituren, tijm en rozemarijn, salmiak, drop, fruit, rijpe smaak rijp, heerlijk zacht. Mooi bij wildgerechten, haas of hert, fazant, risotto met paddenstoelen, heerlijk bij eendenborst of gegrild vlees.
KleurMedium robijnrood.
GeurVeel zoet fuit in de geur, met aangenaam confiture en een vleugje chocolade, mooi ondersteund door heerlijk exotisch hout.
SmaakVleugje mint, eucalyptus, zoet fruit, kruiden en confiture, tijm, rozemarijn, salmiak, drop, fruit, rijpe smaak, heerlijk zacht
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijWildgerechten, haas of hert, fazant, risotto met paddestoelen, heerlijk bij eendenborst of gegrild vlees.
Jaar2016
Alcoholpercentage14
LandAustralië
RegioCoonawarra, South Australia
Druifshiraz
Volume0,75
Productnummer080562
Productbeschrijving
Details
De Shiraz is een druif die het in Australië bijzonder goed doet, maar Coonawarra is een van de mooiste gebieden voor deze Rhônedruif. Elders wordt hij snel wat aan de zware, soms zelfs logge kant, maar het vrij koele klimaat van Coonawarra geeft hem een opmerkelijke elegantie en frisheid. Toch worden de druiven laat geoogst, meestal in april, en in koele jaren als 2004 komen de laatste druiven voor deze wijn pas medio mei binnen. Wijnmaker Wayne Stehbens wil graag een wijn waarin het Shiraz-fruit perfect aanwezig is, zodat niet meer dan 60% rijpt op eikenhouten vaten, Amerikaans en Frans, en geen nieuw maar uitsluitend gebruikt eikenhout. Dat levert een wijn op met een mooi Shiraz-karakter, veel fruit en frisheid door mooie zuren.