Blanc de Noirs aoc 'Philipponnat'

KleurBleekgeel met fijne belletjes.
GeurBreed en open, toast, hazelnoten en amandelen, rokerig, acaciahoning, prachtig complex.
SmaakIn de mond prachtig breed en intens, tegelijk mooi droog en strak, perfecte zuren en citrus, lengte, subtiele belletjes. Droge mousserende wijn.
Serveertemperatuur
Serveren bijNiet alleen een perfect aperitief, maar ook een geweldige begeleider van visgerechten, gerookte heilbot of paling, wit vlees, zoals een mooie kalfsschnitzel.
Jaar2011
Alcoholpercentage12
LandFrankrijk
RegioChampagne
Druifpinot noir
Volume0,75
Productnummer047522
Blanc de Noirs aoc 'Philipponnat' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Voor een specialist in pinot noir als Philipponnat is het logisch om een jaartalchampagne op de markt te brengen op basis van uitsluitend pinot noir. Deze Blanc de Noirs met jaartal is de ultieme pinot-noir-champagne. Hij is gemaakt op basis van drui ven van uitsluitend wijngaarden met de status Grand Cru en Premier Cru, dus de beste die er in de Champagne-streek te vinden zijn, van de Montagne de Reims en de wijngaarden van Philipponnat zelf in Mareuil-sur-Ay. Op basis hiervan wordt een prachtig e Champagne gemaakt, uiteraard alleen in de beste jaren. De basiswijn ondergaat deels een opvoeding op eikenhouten vaten, en deels op roestvrij staal. Dat laatste deel ondergaat voor een deel ook de appelmelkzure gisting. Al deze elementen samen zorg en voor een wijn met een bijzondere complexiteit. De wijn rijpt vervolgens zo’n vijf tot zeven jaar op fles, om hem een bijzondere en fijnzinnige mousse te geven. Om zijn subtiele karakter te behouden wordt hij gedoseerd als Extra Brut, met slechts 4 ,25 gram suiker per liter. Dit geeft heeft een prachtig puur karakter, en brengt zijn vinositeit, het karakter van Champagne als echte wijn, extra goed naar voren. Een groots, karaktervol glas Champagne.