Bourgogne Pinot Noir aop 'Domaine des Perdrix'

Aardbeien, frambozen, intens en verleidelijk, fris en opwekkend, lichte kruidigheid. Krachtige rode wijn. Goede combinatie met charcuterie, mooie grove paté, pastagerechten, hele kip uit de oven.
KleurDiep robijnrood
GeurHeerlijk zoet fruit, aardbeien, frambozen, mooi intens en verleidelijk.
SmaakFris en opwekkend, ook in de smaak fijn rood fruit, met een lichte kruidigheid en goede zuren, waardoor het mondgevoel heerlijk fris blijft. Krachtige rode wijn.
Serveertemperatuur12-16℃
Serveren bijCharcuterie, mooie grove paté, pastagerechten, hele kip uit de oven.
Jaar2017
Alcoholpercentage12,7
LandFrankrijk
RegioBourgogne
Druifpinot noir
Volume0,75
Productnummer048245
Bourgogne Pinot Noir aop 'Domaine des Perdrix' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Het Domaine des Perdrix is eigenaar van wijngaarden in enkele bijzondere Grands Crus van de Côte de Nuits. Maar ook de ‘gewone’ Bourgogne verdient zijn plek tussen de grote wijnen van dit domein, al is het maar omdat we graag wat vaker van Bourgogne willen genieten, maar niet altijd de hoofdprijs kunnen betalen. Dit is de rode Bourgogne voor elke dag. Hij wordt gemaakt van een aantal percelen in de gemeente Premeaux Prissey, in totaal bijna 2 ha. De wijngaarden en de druiven worden net zo behandeld als die in de meer prestigieuze wijngaarden van het domein. Ook de plantdichtheid is dezelfde, met liefst 10.000 stokken per hectare. Dat levert een mooie wijn op, die op zijn fruit wordt gemaakt, met een houtrijping voor 20%, en de rest gerijpt op roestvrij staal. Een heerlijk glas, met een complexiteit die voor een gewone Bourgogne zonder meer opmerkelijk is.