Brachetto d'Acqui docg 'Rosa Regale'

Het fruit springt het glas uit, met rozen, frambozen, kersen en zelfs een vleugje kamperfoelie, geurig en open, in de smaak zoet en opwekkend fris, met een aangename mousse, heerlijk kersen en frambozen, met levendige zuren en een aangename tinteling in de afdronk, en lichtvoetig door maar 7% alcohol. Leuk als aperitief, heerlijk bij nagerechten met zomerfruit, zoals kersen en aardbeien, maar, kan zelfs goed gecombineerd bij nagerechten met chocolade.
KleurDiep paarsrood.
GeurHet fruit springt het glas uit, met rozen, frambozen, kersen en zelfs een vleugje kamperfoelie, geurig en open.
SmaakZoet en opwekkend fris in de smaak, met een aangename mousse, heerlijk kersen en frambozen, met levendige zuren en een aangename tinteling in de afdronk, en lichtvoetig door maar 7% alcohol.
Serveertemperatuur08-10℃
Serveren bijLeuk als aperitief, heerlijk bij nagerechten met zomerfruit, zoals kersen en aardbeien, maar, kan zelfs goed gecombineerd bij nagerechten met chocolade.
Jaar2018
Alcoholpercentage7
LandItalië
RegioPiemonte
Druifbrachetto
Volume0,75
Productnummer018140
Brachetto d'Acqui docg 'Rosa Regale' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Banfi is natuurlijk een typisch Toscaans estate, maar dat heeft het bedrijf er niet van weerhouden om ook actief te zijn in die andere ‘grote’ wijnstreek van Italië, Piemonte. Zeker de Amerikaanse klanten zijn wég van deze aangename mousserende en zoete rode wijn, die een echte specialiteit is van de wijngaarden rond het stadje Asti, in het hart van de wijnstreek. Brachetto d’Acqui is een zeldzame wijn die vooral wordt gemaakt in Monferrato, waar de Brachetto-druiven staan aangeplant op zuidwesthellingen, op een hoogte van 250 tot 400 meter, om de wijn behalve zoet ook frisheid te geven. De druiven voor deze verleidelijke wijn worden vergist op een lage temperatuur, om de wijn vooral heerlijk fruitig te maken. Na de gisting wordt hij met het koolzuurgas van de gisting gebotteld, met als resultaat een opwekkende zoete rode mousserende wijn.