Torricella igt

Heel exotisch en rijp in de geur, mooi Chardonnay, stevig gebrand hout, vet, in combinatie met een lichte citrustoon, de smaak is heerlijk getoast en vol, veel hout, veel bitters, sterk geparfumeerd en kruidig, zuiver en geconcentreerd; een gelikte wijn, verleidelijk om te drinken, maar heeft nog veel reserve. Een mooi glas bij een ris de veau (kalfszwezerik), of bij klassiekers als gerookte zalm of –paling; doet het goed bij verse vis met een klassieke saus, zoals een beurre blanc of een sauce hollandaise.
Awards:
Oogstjaar 2015 - 90 pt (James Suckling)
Oogstjaar 2015 - 4,5* (Perswijn)
Oogstjaar 2016 - 91 pt ((James Suckling)
KleurHelder goudgeel.
GeurHeel exotisch en rijp in de geur, mooi Chardonnay, stevig gebrand hout, vet, in combinatie met een lichte citrustoon.
SmaakHeerlijk getoast en vol, veel hout, veel bitters, sterk geparfumeerd en kruidig, zuiver en geconcentreerd; een gelikte wijn, verleidelijk om te drinken, maar heeft nog veel reserve.
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijMooi glas bij een ris de veau (kalfszwezerik), of bij klassiekers als gerookte zalm of -paling; doet het goed bij verse vis met een klassieke saus, zoals een beurre blanc of een sauce hollandaise.
Jaar2016
Alcoholpercentage13
LandItalië
RegioToscana
Druifchardonnay, sauvignon blanc
Volume0,75
Productnummer012555
Productbeschrijving
Details
In de jaren tachtig werd besloten een kleine wijngaard van drie hectare aan te planten met Chardonnay, de succesvolle druif die overal ter wereld krachtige en interessante witte wijnen oplevert. Het klimaat van Toscane is geschikt voor de Chardonnay, op voorwaarde dat de druiven niet te laat worden geplukt. Na de oogst en de persing gist de wijn op eikenhouten barriques. Daarna volgt nog een rijping van 6-8 maanden op vat, waarna botteling plaatsvindt. Het resultaat is een rijpe en krachtige Chardonnay met een mooi mondvullend karakter.