Pinot Noir pgi 'Soli'

Intens fruit, aardbeien en kersen, vanille, lichte kruidigheid, verleidelijk en opwekkend, elegant en zacht. Soepele rode wijn. Lekker met varkenskoteletten, risotto met paddenstoelen, gegrilde lamsrollade.
KleurLicht kersenrood.
GeurIntens fruit, aardbeien en kersen, lichte kruidigheid, fijn vleugje vanille.
SmaakMooi soepel, heel fruitig, verleidelijk en opwekkend, aangenaam vleugje kruidigheid, elegant en zacht. Soepele rode wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijLekker met varkenskoteletten, risotto met paddenstoelen, gegrilde lamsrollade.
Jaar2016
Alcoholpercentage13,5
LandBulgarije
RegioThracian Valley
Druifpinot noir
Volume0,75
Productnummer078517
Pinot Noir pgi 'Soli' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Bulgarije heeft een lange reputatie als wijnland waar de omstandigheden voor het maken van mooie rijpe wijnen ideaal is. De Thracian Valley, in het zuiden van Bulgarije, is daar een perfect voorbeeld van. Het landklimaat zorgt hier voor warme, droge zomers, zodat de druiven rijpen onder ideale omstandigheden, meestal zonder ziektes en enige vorm van rot. Voor de gevoelige pinot noir levert dit goede omstandigheden op. Hij wordt aangeplant op koelere kleigronden, en niet te laat geoogst, om hem zijn typische elegantie en pinot-karakter te laten behouden. Hij ondergaat een gisting waarbij het contact met de schillen niet al te intens is, dus heel voorzichtig, om hem een mooie lichte kleur en een fijn fruitkarakter te geven. Hij rijpt vervolgens op barriques van Frans eiken, die zorgen voor een mooi verfijnd karakter. Heerlijke pinot noir met veel elegantie.