Pinot Noir pgi 'Soli'

Intens fruit, aardbeien en kersen, vanille, lichte kruidigheid, verleidelijk en opwekkend, elegant en zacht. Soepele rode wijn. Lekker met varkenskoteletten, risotto met paddenstoelen, gegrilde lamsrollade.
Alcohol percentage 13,5
Volume 0,75
Geur Intens fruit, aardbeien en kersen, lichte kruidigheid, fijn vleugje vanille.
Kleur Licht kersenrood.
Smaak Mooi soepel, heel fruitig, verleidelijk en opwekkend, aangenaam vleugje kruidigheid, elegant en zacht. Soepele rode wijn.
Serveren bij Lekker met varkenskoteletten, risotto met paddenstoelen, gegrilde lamsrollade.
Land Bulgarije
Druif Pinot Noir
Regio Thracian Valley
Jaar 2016
Wijnhuis Edoardo Miroglio
Pinot Noir pgi 'Soli' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Bulgarije heeft een lange reputatie als wijnland waar de omstandigheden voor het maken van mooie rijpe wijnen ideaal is. De Thracian Valley, in het zuiden van Bulgarije, is daar een perfect voorbeeld van. Het landklimaat zorgt hier voor warme, droge zomers, zodat de druiven rijpen onder ideale omstandigheden, meestal zonder ziektes en enige vorm van rot. Voor de gevoelige pinot noir levert dit goede omstandigheden op. Hij wordt aangeplant op koelere kleigronden, en niet te laat geoogst, om hem z ijn typische elegantie en pinot-karakter te laten behouden. Hij ondergaat een gisting waarbij het contact met de schillen niet al te intens is, dus heel voorzichtig, om hem een mooie lichte kleur en een fijn fruitkarakter te geven. Hij rijpt vervolge ns op barriques van Frans eiken, die zorgen voor een mooi verfijnd karakter. Heerlijke pinot noir met veel elegantie.