Soli Red Blend pgi'

Zwarte bessen en bosbessen, warm, fijn vleugje vanille, specerijen, laurier, zoethout. Rond en sappig, confiture, mooi rijp, aangename zuren, soepele afdronk. Krachtige rode wijn. Geniet bij entrecote van de grill, lekker bij de barbecue, pastagerech ten, licht belegen kazen.
Alcohol percentage 13
Volume 0,75
Geur Zwarte bessen en bosbessen, geurig en zwoel, warm, breed, fijn vleugje vanille, specerijen, laurier, zoethout.
Kleur Donker kersenrood.
Smaak Rond en sappig, confiture, mooi rijp en smaakvol, wat aangename zuren, lichte stevigheid, soepele afdronk. Krachtige rode wijn.
Serveren bij Entrecote van de grill, lekker bij de barbecue, pastagerechten, licht belegen kazen.
Land Bulgarije
Druif Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Melnik
Regio Thracian Valley
Jaar 2015
Wijnhuis Edoardo Miroglio
Soli Red Blend pgi' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Bulgarije heeft een lange reputatie als wijnland waar de omstandigheden voor het maken van mooie rijpe wijnen ideaal is. De Thracian Valley, in het zuiden van Bulgarije, is daar een perfect voorbeeld van. Het landklimaat zorgt hier voor warme, droge zomers, zodat de druiven rijpen onder ideale omstandigheden, meestal zonder ziektes en enige vorm van rot. Dit is een klimaat waarin Bordeaux-druiven goed kunnen gedijen. De cabernet sauvignon heeft veel warmte nodig, en die is hier ruim voorhanden. Cabernet-franc kan hier worden aangeplant op de wat koelere kleigronden, omdat hij eerder rijpt dan de cabernet sauvignon. De lokale druif melnik heeft net als de cabernet sauvignon warmte nodig, omdat hij laat rijpt –en dan ook mooie krachtige wijn en oplevert. Na de gisting ondergaat de wijn een rijping van acht maanden op barriques van Frans en Bulgaars eikenhout. Daardoor krijgt hij een lekker soepel en afgerond karakter, zonder dat de wijn te veel houtaroma krijgt. Dat levert een wijn op di e heerlijk fruit combineert met een fijn vleugje hout.