Soli Red Blend pgi'

Zwarte bessen en bosbessen, warm, fijn vleugje vanille, specerijen, laurier, zoethout. Rond en sappig, confiture, mooi rijp, aangename zuren, soepele afdronk. Krachtige rode wijn. Geniet bij entrecote van de grill, lekker bij de barbecue, pastagerechten, licht belegen kazen.
KleurDonker kersenrood.
GeurZwarte bessen en bosbessen, geurig en zwoel, warm, breed, fijn vleugje vanille, specerijen, laurier, zoethout.
SmaakRond en sappig, confiture, mooi rijp en smaakvol, wat aangename zuren, lichte stevigheid, soepele afdronk. Krachtige rode wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijEntrecote van de grill, lekker bij de barbecue, pastagerechten, licht belegen kazen.
Jaar2015
Alcoholpercentage13
LandBulgarije
RegioThracian Valley
Druifcabernet sauvignon, cabernet franc, melnik
Volume0,75
Productnummer078515
Productbeschrijving
Details
Bulgarije heeft een lange reputatie als wijnland waar de omstandigheden voor het maken van mooie rijpe wijnen ideaal is. De Thracian Valley, in het zuiden van Bulgarije, is daar een perfect voorbeeld van. Het landklimaat zorgt hier voor warme, droge zomers, zodat de druiven rijpen onder ideale omstandigheden, meestal zonder ziektes en enige vorm van rot. Dit is een klimaat waarin Bordeaux-druiven goed kunnen gedijen. De cabernet sauvignon heeft veel warmte nodig, en die is hier ruim voorhanden. Cabernet-franc kan hier worden aangeplant op de wat koelere kleigronden, omdat hij eerder rijpt dan de cabernet sauvignon. De lokale druif melnik heeft net als de cabernet sauvignon warmte nodig, omdat hij laat rijpt –en dan ook mooie krachtige wijnen oplevert. Na de gisting ondergaat de wijn een rijping van acht maanden op barriques van Frans en Bulgaars eikenhout. Daardoor krijgt hij een lekker soepel en afgerond karakter, zonder dat de wijn te veel houtaroma krijgt. Dat levert een wijn op die heerlijk fruit combineert met een fijn vleugje hout.