Soli White Blend pgi

Tropisch fruit, perzik, bloemen, citrus, appel, grapefruit en lychee, kruidig en smaakvol, iets vet, dik, rijp, sappig en soepel, met opwekkende zuren. Droge witte wijn. Mooi bij sushi, salades, asperges, gegrilde groenten, lichte visgerechten, wit v lees, zoals kalkoen of kalfsvlees.
Alcohol percentage 13
Volume 0,75
Geur Lekker tropisch fruit, perzik, bloemen, citrus, appel, grapefruit en lychee.
Kleur Medium strogeel.
Smaak Zacht en intens, kruidig en smaakvol, iets vet, dik, rijp, sappig en soepel, met opwekkende zuren. Droge witte wijn.
Serveren bij Sushi, salades, asperges, gegrilde groenten, lichte visgerechten, wit vlees, zoals kalkoen of kalfsvlees.
Land Bulgarije
Druif Chardonnay, Sauvignon, Riesling
Regio Thracian Valley
Jaar 2017
Wijnhuis Edoardo Miroglio
Soli White Blend pgi kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Bulgarije heeft een lange reputatie als wijnland waar de omstandigheden voor het maken van mooie rijpe wijnen ideaal is. De Thracian Valley, in het zuiden van Bulgarije, is daar een perfect voorbeeld van. Door het continentale klimaat is zijn de zome rs hier droog, zodat de druiven rijpen onder ideale omstandigheden, meestal zonder ziektes en enige vorm van rot. Chardonnay doet het hier uitstekend, en wordt heel mooi rijp. Bijaromatische, laatrijpende druiven als riesling en gewurztraminer zorgt dit klimaat voor veel rijkdom en smaak. Sauvignon blanc geeft frisheid en zuren, als hij vroeg wordt geoogst.Wijnmaken vindt plaats op roestvrij staal, ideaal om het frisse witte fruit perfect te behouden. Het resultaat is een verleidelijke en sappig e blend, mooi karaktervol en sappig.