Cabernet Franc 'Dolomite'

Heerlijke Cabernet franc, puur, fruitig en sappig, met een krachtige geur, vlierbessen en zoete pruimen, bosbessen, vanille, kaneel, munt, puur en elegant, kruidig, pruimen en vanille, heerlijk opwekkend. Krachtige rode wijn. Op zijn best met stoofschotels met rundvlees en paprika, lamsvlees van de grill, eendenborst, gerijpte kazen.
KleurDiep granaatrood.
GeurKrachtige geur, heerlijk fruit, vlierbessen en zoete pruimen, bosbessen, vleugje vanille, kaneel, wat munt.
SmaakPuur en elegant, kruidig, sap en fruit, frisheid, levendig, pruimen en vanille, met een fraaie lengte, heerlijk opwekkend. Krachtige rode wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijOp zijn best met stoofschotels met rundvlees en paprika, lamsvlees van de grill, eendenborst, gerijpte kazen.
Jaar2017
Alcoholpercentage13,5
LandZuid-Afrika
RegioStellenbosch
Druifcabernet franc
Volume0,75
Productnummer090817
Productbeschrijving
Details
De familie Raats, en dan met name wijnmaker Bruwer Raats, geldt als een groot specialist op het gebied van Cabernet-Franc. In het klimaat van Stellenbosch blijkt deze druif het perfect te doen. Het is de ideale combinatie van veel zon en frisheid van het de nabije zee die hem zo goed doet. Inmiddels zijn er dan ook steeds meer producenten die zich er aan wagen. Maar voor het maken van mooie Cabernet-Franc is een grote kennis van de druif van groot belang, en daarin houdt Raats zijn voorsprong. Deze wijn is genoemd naar het type verweerd graniet waarop hij staat aangeplant: ‘Dolomite’. Dit type ondergrond geeft de Cabernet Franc een bijzondere frisheid, door een mooie zuurgraad. De stokken voor deze wijn variëren in leeftijd tussen de zeven en twintig jaar, genoeg om de wijn een mooie diepgang te geven. Aan de wijn wordt een klein beetje Malbec toegevoegd, om hem mooi af te ronden. Rijping vindt plaats op gebruikte vaten, om het mooi zacht van karakter te maken, zonder dat het hout overheerst. Heerlijke Cabernet franc, puur, fruitig en sappig.