Cannonau di Sardegna doc 'Costera'

Mooie rijpe geur, kruiden en bosvruchten, met aantrekkelijk vanille, rijp zwart fruit, teer, rijpe kersen, zoet, confiture, met een zwoele en volle smaak, stevig, op jonge leeftijd nog wat tannines, die rijp en romig van karakter zijn, een wijn die overtuigt door zijn breedte en complexiteit, met wat bitter na. Een fraaie combinatie voor bij hoofdgerechten met geroosterd vlees, vooral smakelijk bij lamsvlees, maar combineert ook goed bij stevige pasta's. Op Sardinië wordt de wijn verrassend genoeg ook gekoeld geserveerd, heerlijk bij (gegrilde) vis of inktvis.
Awards:
Oogstjaar 2014 - 92 pt (James Suckling)
Oogstjaar 2014 - 4,0* (Perswijn)
KleurIntens robijnrood, met lichte oranje flonkers.
GeurMooie rijpe geur, kruiden en bosvruchten, met aantrekkelijk vanille, rijp zwart fruit, teer, rijpe kersen, zoet, confiture.
SmaakEen zwoele en volle smaak, stevig, op jonge leeftijd nog wat tannines, die rijp en romig van karakter zijn, een wijn die overtuigt door zijn breedte en complexiteit, met wat bitter na.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijHoofdgerechten met geroosterd vlees, vooral smakelijk bij lamsvlees, maar combineert ook goed bij stevige pasta's. Gekoeld heerlijk bij gegrilde vis, inktvis of zeevruchten.
Jaar2017
Alcoholpercentage14
LandItalië
RegioSardegna
Druifcannonau
Volume0,75
Productnummer013210
Cannonau di Sardegna doc 'Costera' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De Cannonau is directe familie van de Spaanse Garnacha, de druif die in het Franse Rhônegebied als Grenache zijn oorspong vindt. De geschiedenis van deze variant gaat eveneens terug tot de Spaanse veroveraars, die hem hebben meegenomen naar Sardinië. Hij heeft hier zijn plek helemaal gevonden en levert krachtige, volle en smakelijke wijnen op. Voor extra complexiteit wordt hij aangevuld met kleine hoeveelheden andere druiven. Na de oogst gisten de druiven ongeveer twee weken op de schillen, waarbij door regelmatig overpompen kleur en zachte tannines aan de wijn worden gegeven. De “finishing touch” wordt gegeven door een rijping op eikenhouten vaten.