Carmenere Gran Reserva 'Carmen'

De typisch Chileense Carmenère-druif zorgt voor een ideale mix van kruidigheid, chocola, tabak en mooi fruit, heerlijk vol en intens in de smaak, met een fluwelen afdronk, peperig en romig tegelijk. Geniet bij gegrilde lamsrollade, stoofschotels van rundvlees, chorizo-worstjes, belegen kazen.
KleurMedium robijnrood.
GeurMooi getypeerd voor deze druif, met een mix van kruidigheid, chocola, tabak en mooi fruit, aangenaam vanille, zoete pruimen en kersen.
SmaakKrachtige expressie van het warme terroir van Apalta, vol, intens, rijk met een fluwelen afdronk, peperig en romig tegelijk.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijGegrilde lamsrollade, stoofschotels van rundvlees, chorizo-worstjes, belegen kazen.
Jaar2017
Alcoholpercentage13,5
LandChili
RegioColchagua Valley
Druifcarmenère
Volume0,75
Productnummer069616
Carmenere Gran Reserva 'Carmen' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Ook bij het maken van de Carmenère Gran Reserva heeft Carmen gekozen voor één wijngaard, met een ideaal terroir voor deze druif. Het gaat om Apalta, in het hart van de Colchagua Valley. Apalta was een van de eerste terroirs die door pioniers als Aurelio Montes werd gezien als de ideale plek voor wijnbouw van grote klasse. Voor het eerst werd hier gekozen voor de aanplant van wijngaarden op hellingen in plaats van in het vlakke dal. De druiven worden langzamer en beter rijp, zodat de wijnen een fluwelig en prachtig diep karakter krijgen. De “Peñasco”-wijngaard van Carmen ligt in het hoogste deel van Apalta. Door de arme grond wordt de bladgroei van de stokken afgeremd en de rijping van de druiven gestimuleerd. Tegelijk zijn de temperaturen hier hoog genoeg voor een perfecte rijping van de Carmenère. Voor de kleur en het bewaren van het primaire fruit werd een koude inweking van een week toegepast op 4-5 ºC. Bij de gisting op de schillen is gekozen voor een iets hogere temperatuur dan bij de andere druiven, zo tegen de 29 ºC, om extra veel smaakstof uit de druiven te halen. Deze gisting duurde maar liefst tegen de zes weken. Vervolgens heeft de wijn 10 maanden gerijpt op vaten van Frans eiken. Een klein beetje Cabernet zorgt voor nog wat extra pit en stevigheid in deze bijzondere rode wijn.