Chardonnay 'Carmen Insigne'

Heerlijke volle en aromatische geur met banaan, mango en een vleugje karamel. Rijpe smaak met ananas, appel, gele pruim, verse nectarines en een vleugje witte grapefruit.Lekker bij dungesneden kalfsmuis met garnaaltjes en dragonmayonaise, gegrilde coquilles met vinaigrette of compote van rode grapefruit, kwartel met champagne-gember zuurkool en romige aardappel puree.
KleurHelder licht strogeel
GeurVolle, zachte en aromatische geur met ananas,banaan, mango en een vleugje karamel
SmaakRijpe en rijke smaak met tonen van ananas, appel, gele pruim, nectarines en witte grapefruit
Serveertemperatuur08-10℃
Serveren bijDungesneden kalfsmuis met garnaaltjes en dragonmayonaise, gegrilde coquilles met vinaigrette of compote van rode grapefruit, kwartel met champagne-gember zuurkool en romige aardappel puree.
Jaar2018
Alcoholpercentage13
LandChili
RegioCentral Valley
Druifchardonnay
Volume0,75
Productnummer069510
Chardonnay 'Carmen Insigne' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Voor deze wijn wordt een combinatie van druiven gebruikt van verschillende wijngaarden. De gezonde, goed doorlatende bodems hebben een verscheidenheid aan oorsprongen (alluviaal, colluviaal, riviervocht, enz.) en texturen (mergel, klei, zand en slib). Ondanks de relatief droge weersomstandigheden stroomt overvloedig water voor irrigatie van het eeuwige ijs van het Andesgebergte door de bodem. De gewenste tijd om de druiven te oogsten is 's nachts, als de druiven nog koel zijn. De druiven worden dan ontsteeld, heel voorzichtig geplet en onmiddellijk geperst. Een deel van de verkregen most wordt beschermd tegen oxidatie gedurende het gehele proces, terwijl andere worden gefermenteerd zonder bescherming om enige oxidatie mogelijk te maken voor een grotere aromatische complexiteit, romigheid en volume in de mond. Fermentatie vindt plaats met zeer schone most en een lage temperatuur om de typiciteit en de maximale aroma's van vers fruit te garanderen.