Chardonnay Riserva Alto Adige doc 'Au'

Toast, vanille, rokerig, mooi citrusfruit, vet, rijp en rijk, pure verleiding, breed en krachtig, rijp en rijk, dik en smaakvol, opwekkend, diepgang, bijzondere lengte. Droge witte wijn. Goed bij gerookte vis, als aperitief, bij kipsalades, salade niçoise, kalfsschnitzel, kalkoen.
KleurHelder goudgeel.
GeurIntens en breed, verfijnd hout, toast, vanille, rokerig, mooi citrusfruit, vet, rijp en rijk, pure verleiding.
SmaakBreed en krachtig, mooi zuiver, heerlijk rijp en rijk, dik en smaakvol, opwekkend, diepgang, bijzondere lengte. Droge witte wijn.
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijGerookte vis, als aperitief, bij kipsalades, salade niçoise, kalfsschnitzel, kalkoen.
Jaar2016
Alcoholpercentage14
LandItalië
RegioAlto Adige
Druifchardonnay
Volume0,75
Productnummer013062
Chardonnay Riserva Alto Adige doc 'Au' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
De wijnen uit de Vigna-serie, zoals deze Riserva ‘Vigna AU’ zijn de top van wat Tiefenbrunner maakt. Evenals andere witte druiven profiteert de chardonnay hier van de hoogte waarop hij staat aangeplant, op een plek die koeler is dan het dal. De wijngaard van deze cuvee is 1 hectare groot en ligt op een hoogte van 260 tot 320 m. Daardoor weet hij in dit zuidelijke klimaat toch een bijzondere levendigheid en frisheid te behouden. De druiven worden rijp geoogst, als de zuurgraad nog goed is. De wijn ondergaat een spontane gisting met de eigen gisten, op eiken barriques. De wijn krijgt ook zijn malolactische gisting op vat. Hij ligt een jaar op vat, zodat hij mooi wordt afgerond en veel diepgang krijgt. Daardoor krijgt hij een stijl diewe kennen van mooie Chardonnays uit de Bourgogne. Werkelijk een heel bijzondere witte wijn.