Chardonnay vdt Organic 'La Doncella de las Viñas'

Exotisch fruit, met appel, banaan, ananas en perzik, lichtvoetig en sappig, droog, maar een licht zoetje rondt hem af. Droge witte wijn. Lekker als aperitief, prima bij salades, gerookte zalm, lichte visgerechten.
KleurBleek strogeel
GeurOpen geur, heel verleidelijk, fijn exotisch fruit, met appel, banaan, ananas en perzik.
SmaakSmakelijk, lichtvoetig en sappig, aangenaam droog, maar niet te streng, een heel licht zoetje rondt hem af. Droge witte wijn.
Serveertemperatuur06-08℃
Serveren bijLekker als aperitief, prima bij salades, gerookte zalm, lichte visgerechten.
Jaar2018
Alcoholpercentage12,5
LandSpanje
RegioLa Mancha
Druifchardonnay
Volume0,75
Productnummer033300
Chardonnay vdt Organic 'La Doncella de las Viñas' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De familie Conesa beschikt over bijzondere wijngaarden aan de zuidoostkant van de Spaanse hoogvlakte, ten zuiden van Tomelloso. Hier beschikt ze zelfs over een eigen pago, een wijngaard met een eigen D.O., Pago Guijoso. De herkomstaanduiding Pago (D.O. Pago) is de meest exclusieve en moeilijkste te verkrijgen van alle benamingen: slechts een klein aantal wijnhuizen bezitten het. Om het te ontvangen, moeten de wijnmakerijen enkele zeer speciale kenmerken hebben in termen van kwaliteit, eigenschappen van het land, enz. Alle D.O. Pago's, zoals de Franse Domaines, zijn in Brussel gereguleerd, en elk van hen ondergaat strenge kwaliteitscontroles. Bijzonder is de grote hoogte van de wijngaarden, tot zo’n 1100 meter. Perfect voor de Chardonnay, die hier op hoogte, ondanks de warmte, door de nachtelijke afkoeling zijn frisheid en zuren kan behouden. Een wijn van zo’n Franse druif komt uiteraard als Vino de la Tierra op de markt, om de liefhebbers van soepele en fruitige wijnen op hun wenken te bedienen. Hij wordt gemaakt door een gisting van de wijn op een lage temperatuur, uiteraard zonder houtgebruik. Fruit en frisheid moeten voorop staan, en dat proef je ook in dit heerlijke glas Chardonnay.