Chenin Blanc '21 Gables'

De 21 Gables dankt zijn naam aan de 21 Cape Dutch monumenten van Spier. Dit is een Chenin blanc met een bijzondere diepgang en complexiteit. Vol en krachtig, gedroogde abrikozen, vanille, rokerig, honing, vleugje sinaasappel, aroma­tisch en intens, f ijne zuren. Krachtige, droge witte wijn. Heerlijk bij op lage temperatuur gegaard buikspek, salade met kip of kalkoen, gebakken schol.
KleurHelder strogeel.
GeurVol en krachtig, gedroogde abrikozen, vanille, rokerig, rijp fruit, breed en complex.
SmaakAromatisch en intens, witte perziken, nectarines, amandelen, honing, vleugje sinaasappel, fijne zuren. Krachtige, droge witte wijn.
Serveertemperatuur
Serveren bijHeerlijk bij op lage temperatuur gegaard buikspek, salade met kip of kalkoen, gebakken schol.
Jaar2016
Alcoholpercentage14
LandZuid-Afrika
RegioStellenbosch
Druifchenin blanc
Volume0,75
Productnummer090449
Productbeschrijving
Details
Een van de mooiste historische bezienswaardigheden van de Kaap zijn de oud-Hollandse huizen met hun bijzondere gevels uit de 17e en 18e eeuw. Cape Dutch, zoals dat hier wordt genoemd. Spier is de grootste eigenaar van deze bijzondere, perfect bewaar d gebleven gevels: maar liefst 21 in totaal. De 21 Gables dankt zijn naam aan deze historische bezitting. Hij is gegeven aan wijnen van het hoogste niveau. De Chenin Blanc 21 Gables wordt gemaakt op basis van meer dan 40 jaar oude stokken, met een la ge opbrengst van zeer intense druiven. De druiven gisten op eiken vaten van 400 liter, wat ze een subtiel houtaroma geeft. De rijping vindt plaats op dezelfde vaten, gemaakt van Frans eiken, gedurende 14 maanden. Driekwart van de vaten is nieuw, maar de wijn heeft genoeg diepgang om niet door het hout te worden gedomineerd. Een Chenin Blanc met een bijzondere diepgang en complexiteit.